Een kijkje achter de schermen

ALKMAAR – Afgelopen zondag werd op het NOS Festival van het Nieuws het boek Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal gepresenteerd. Auteur Jan Paul Schutten overhandigde het eerste exemplaar aan de chef van het Jeugdjournaal, Ronald Bartlema.

Het was behoorlijk druk in de JT Bioscoop en het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Duizenden mensen waren op het festival afgekomen voor een uniek kijkje achter de schermen bij de NOS.
Er waren verschillende activiteiten, zoals workshops en meet-and-greets, en natuurlijk waren auteur Jan Paul Schutten en illustratrice Katrien Holland aanwezig voor een signeersessie.

signeer-sessie-achter-de-schermen-bij-het-nos-journaal

 

 

 

 

Auteur Jan Paul Schutten en illustratrice Katrien Holland signeren Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal

Vorige week donderdag, 7 januari, werd Achter de schermen bij het NOS Journaal besproken in RTL Koffietijd. Jeugdjournaal presentator Robbie Kammeijer, oud-presentatrice Marga van Praag en chef van het Jeugdjournaal, Ronald Bartlema waren te gast.

Deze week staat er een interview met auteur Jan Paul Schutten in De Telegraaf over Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal, de ideale uitzending, en zijn volgende boek.
Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal
Elke dag is er een nieuwe uitzending van het NOS Jeugdjournaal op tv. Maar hoe komt zo’n uitzending tot stand en wat komt er allemaal bij kijken? Schrijver Jan Paul Schutten mocht een paar dagen meelopen in Hilversum en onthult de geheimen van het Jeugdjournaal in Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal! Wat is eigenlijk nieuws? Hoe wordt het nieuws van de dag gekozen? Hoe worden de filmpjes en nieuwsitems gemaakt? Maar ook alles rondom de uitzending zelf: make-up, kleding en… bloopers!

achgter-de-schermen

 

 

 

 

 

 

 

 

Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal van Jan Paul Schutten, met illustraties van Katrien Holland is verschenen bij uitgeverij Kluitman en is verkrijgbaar voor € 13,99.

  • Reacties