Blockbusters – De ondergrondse Rembrandt

De ondergrondse Rembrandt: hét kinderboek van het Rembrandtjaar 2019!

De Blockbusters gaan op scoutingkamp in Maastricht. Daar voeren ze allerlei spannende opdrachten uit en ze ontdekken dat er in de Tweede Wereldoorlog van alles verborgen werd gehouden in de ondergrondse Kluis in de Sint-Pietersberg: niet alleen de Nachtwacht van Rembrandt en een illegale radiozender, maar ook Amerikaanse piloten en smokkelwaar!

Al snel blijkt dat Juul zich niet thuis voelt op het kamp. Heeft het oorlogsverleden van haar Joodse familie hiermee te maken? En wat voert die norse champignonkweker toch in zijn schild? De ondergrondse zoektocht van de Blockbusters brengt van alles aan het licht.

Dan Brown voor kinderen
Auteur Manon Berns werd door De Telegraaf de “Dan Brown voor kinderen” genoemd, omdat haar boeken over kunst zo razend spannend zijn. Vanwege het feit dat 2019 tot landelijk Rembrandtjaar is bestempeld, sprak het voor Manon vanzelf dat het vijfde en nieuwste deel van de Blockbusters over Rembrandts Nachtwacht moest gaan.

Maak je eigen Rembrandt
Tijdens het Rembrandtjaar 2019 worden scholen in het hele land aangemoedigd om hun eigen Nachtwacht te maken. Lees als inspiratie De ondergrondse Rembrandt van Manon Berns!

>Download hier de lesbrief bij De ondergrondse Rembrandt.

 

14.99
  • Reacties
  • Serie

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.