Mirjam Gielen

Informatie over kinderboekenschrijfster Mirjam Gielen

Mirjam Gielen is geboren in 1960. Ze woont samen met haar man Maarten in Den Bosch, en ze heeft twee kinderen die inmiddels al volwassen zijn. 

Mirjams hobbys zijn lezen, in de natuur wandelen en knutselen. Ze houdt heel erg van chocolade en haar lievelingsdieren zijn wasberen en egels. Ze zou graag nog een keer op vakantie gaan naar hoge bergen, waar je zomaar op de grond bergkristal kunt vinden. Haar droomwens is om een reis te maken naar Nieuw Zeeland waar de film van ‘Lord of the Rings’ is opgenomen. (Oh ja, en dat ze kan toveren. Dat lijkt haar super.)

‘Ik ben mijn hele leven gek geweest op boeken. Als kind las ik alles wat los en vast zat. Ik kon er vaak niet mee ophouden. ’s Avonds in bed las ik altijd (stiekem). Op een avond had ik een doek over mijn leeslamp gehangen zodat mijn ouders het licht vanaf de gang niet konden zien. Ineens rook ik een nare brandlucht. Er zaten een paar grote zwarte gaten in de doek en het begon al te roken! Lezen kan dus best gevaarlijk zijn ;).

Als kind schreef ik ook graag gedichten, brieven, verhalen en toneelstukjes. Later had ik hier geen tijd meer voor. Ik zat op het conservatorium en had het heel druk met pianospelen, want ik studeerde voor pianolerares. Toch verzon ik nog vaak verhalen. Die zaten dan in mijn hoofd en spookten daar maar rond. Best lastig, hoor. Als je fietst bijvoorbeeld en je denkt alsmaar aan een heel spannend stuk uit je verhaal, dan let je niet meer op het verkeer. Ik ben wel eens door rood gereden en bijna aangereden door een auto. Ik zat gewoon niet op te letten..

Toen bedacht ik dat ik al die verhalen maar eens op moest schrijven, dan zou mijn hoofd weer leeg raken. Heerlijk leek me dat, zo’n rustig, stil hoofd. Helaas, iedere keer als ik een verhaal op papier heb staan, zit er alweer een ander verhaal in mijn hoofd. Dus blijf ik schrijven. Gelukkig vind ik het vreselijk leuk om te doen en ik ben ook supertrots op de boeken die ik geschreven heb. Dat lege hoofd, dat hoeft niet meer voor mij!’

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.