Achter de schermen

bij het NOS Jeugdjournaal
ALKMAAR – Deze week bestaat het NOS Jeugdjournaal 35 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Tere ere van dit jubileum schreef auteur Jan Paul Schutten een nieuw boek, getiteld Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal. Het boek zal op zondag 10 januari worden gepresenteerd tijdens het NOS Festival van het Nieuws.

Jan Paul Schutten op stage bij het Jeugdjournaal
Elke dag is er een uitzending van het NOS Jeugdjournaal op tv. Maar hoe komt zo’n uitzending tot stand en wat komt er allemaal bij kijken? Schrijver Jan Paul Schutten mocht een paar dagen meelopen in Hilversum. Tijdens deze korte stage verzamelde hij zo veel mogelijk informatie. Al deze informatie heeft hij gebruikt om de geheimen van het Jeugdjournaal te onthullen in zijn nieuwste boek: Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal.

jan-paul-schutten-jeugdjournaal

 

 

 

 

 

Schrijver Jan Paul Schutten op de redactie van het Jeugdjournaal

Wat is eigenlijk nieuws? Hoe wordt het nieuws van de dag gekozen? Hoe worden de filmpjes en nieuwsitems gemaakt? Wie werken er mee en wie doet wat? Deze en nog veel meer vragen worden allemaal beantwoord in Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal. Het boek is vanaf deze week verkrijgbaar. Het geeft een leuke inkijk voor jong en oud in de wereld van het Jeugdjournaal en laat zien wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd en veranderd.

achgter-de-schermen

 

 

 

 

 

 

 

Achter de schermen van Jan Paul Schutten

NOS Festival van het Nieuws
Het NOS Jeugdjournaal is al 35 jaar het meest bekeken nieuwsprogramma voor kinderen. Daarnaast bestaat het reguliere NOS Journaal zelfs al 60 jaar en is NOS Met het Oog op Morgen ook alweer 40 jaar op de buis.
Om dit te vieren wordt aanstaande zondag, 10 januari, in Hilversum het NOS Festival van het Nieuws gehouden. Tijdens dit festival krijg je een uniek kijkje achter de schermen, zijn er meet-and-greets met presentatoren en leuke activiteiten waarbij je zelf kunt ervaren hoe het is om bij de NOS te werken. De festiviteiten zijn verdeeld over twee locaties, namelijk het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (Mediaparkboulevard 1) en de JT Bioscoop (Langgewenst 20) in Hilversum.
Natuurlijk zal ook schrijver Jan Paul Schutten aanwezig zijn op het festival. Hij zal onder andere het eerste exemplaar van Achter de schermen overhandigen aan de chef van het NOS Jeugdjournaal, Ronald Bartlema.

festival-van-het-nieuws

 

 

 

 

 

Het belooft een interessante, maar vooral ook gezellige dag te worden. Jij komt toch ook? Opgeven kan nog steeds via nos.nl/festival.

Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal van Jan Paul Schutten met illustraties van Katrien Holland is verschenen bij uitgeverij Kluitman en verkrijgbaar voor € 13,99.

  • Reacties