Tonja Elbers in de spotlights

ALLES WAT JE NOG NIET WIST VAN …  TONJA ELBERS

In de rubriek Auteur in de spotlights staat om de twee weken een auteur of andere creatieveling in ‘the spotlights’. Hierdoor leer jij de auteur/illustrator beter kennen.

Deze week in de spotlights: auteur Tonja Elbers

Korte introductie
Ik heb het boek Niet voor Softies! geschreven, dat in maart uitkomt. Verder ben ik 26 jaar en ik heb een heel lief vriendje en twee konijntjes. Ik heb een zus en een vader. Mijn moeder is eind 2012 gestorven. O, trouwens, ik heb een hersentumor.

Als ik een autobiografie van mijn leven zou schrijven, dan zou die heten…
Niet over rozen…

Mijn raarste eigenschap is…
Mijn stemming kan binnen een paar seconden 180 graden draaien. Van heel verdrietig naar heel vrolijk. Die stemmingswisselingen kan ik ook goed gebruiken tijdens het schrijven.

Tonja Elbers schreef voor Kluitman Niet voor softies

Tonja Elbers

Ik heb het stopwoordje… Hm.  En het woord dat ik mooi/speciaal vind is…Nou, dan denk ik het woord: konijntje. Ik heb er twee. Het klinkt misschien kinderachtig, maar ik vind het een mooi woord. Omdat het zulke stoere diertjes zijn die toch ook heel lief zijn. En eigenzinnig, en sociaal. Maar als je iets doet wat ze niet willen, bijten ze. Dat is misschien ook wel een beetje mijn karakter.

 

 

Mijn favoriete quote is…
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

Momenteel lees ik in het boek
Ik heb net het boek Pekingeend bij nacht uit, van Sylvia Witteman. Heel grappig. Eigenlijk is het een bundel columns, maar het heeft een kaft dus dat telt ook.
Mijn favoriete kinderboek is…
De beste herinneringen heb ik bij het boek Heksenkind van Monica Furlong. Dat boek heeft papa voorgelezen. Dat kan hij heel goed! Zelf zou ik er niet aan zijn begonnen omdat het soms heel zielig is en best dik (dat vind ik lastig in verband met mijn concentratie), maar papa maakte het altijd heel boeiend om naar te luisteren. En het is ook gewoon heel gezellig om voorgelezen te worden.

Mijn favoriete boekomslag is van het boek…
De mooiste vis van de zee. Met de vis met de glinsterende schubben! (Delen is veel leuker dan alles zelf houden!)

Tonja Elbers schreef voor kluitman het kinderboek Niet voor softies

Tonja Elbers in de spotlights

Als ik nog maar één boek mocht lezen voor de rest van mijn leven, dan zou ik kiezen voor het boek… 
Bridget Jones’s Diary, van Helen Fielding want daar moet ik steeds weer om lachen en ik herken mezelf er heel erg in.
Als ik iemand uit mocht kiezen als mijn mentor, dan zou ik kiezen voor….
Joris Luyendijk, want hij durft de vervelende kanten van kwesties te belichten. En hij gaat niet mee in de waan van alledag. Maar mijn vader doet het ook niet verkeerd…

 

In maart 2016 verscheen Niet voor softies! van Tonja Elbers

Niet voor softies is het eerste kinderboek van Tonja Elbers

Niet voor Softies

Niet voor softies!
 Hoe mijn leven op zijn kop werd gezet

Niet voor softies is het gefictionaliseerde autobiografische kinderboekendebuut van Tonja Elbers. Ze leeft al sinds haar achtste jaar met een hersentumor in haar hoofd. Hoe dat is lees je in dit boek.

Tonja: ‘Het is niet mijn eigen verhaal. O nee, dat zou veel te saai zijn. Nee, dit is de Disney-versie van mijn verhaal, met elementen uit mijn leven. In het echt is het leven met een hersentumor veel saaier, frustrerender, eenzamer, onzekerder, viezer, lelijker en een never-ending story.’

Niet voor softies recensie

Niet voor softies recensie

  • Reacties