Kameleon

Kinderboeken die leuk blijven!

De populaire kinderboeken over de Kameleon zijn een begrip in Nederland. Er zijn miljoenen boeken verkocht, films gemaakt en er is zelfs een compleet dorp gebouwd naar aanleiding van deze grappige boeken van H. de Roos.
De tweeling Hielke en Sietse beleven met hun boot de Kameleon allerlei avonturen, daarbij geholpen door hun vrienden Louw en Kees, en natuurlijk door Gerben, de boerenknecht die altijd in is voor een goede grap.

Wat voor Kameleon-boeken zijn er?

 

  • De klassieke Kameleons van H. de Roos. Tussen 1948 en 1991 heeft Hotze de Roos 60 delen geschreven. 59 delen zijn geïllustreerd door Gerard van Straaten, deel 60 door George Schriemer.
  • De Kameleons van P. de Roos, die na de dood van Hotze de Roos de serie voortzette. P. de Roos is een pseudoniem van Piero Stanco. Hij heeft drie delen geschreven. Deze boeken zijn geïllustreerd door George Schriemer.
  • De Kameleons van Fred Diks. Hij heeft ook drie delen geschreven voor lezers van 10 jaar en ouder. Deze Kameleons zijn geïllustreerd door Theo Puntman.
  • Onder het pseudoniem B.M. de Roos zijn 3 delen verschenen.
  • M. de Roos schrijft deel het deel Geheimzinnige zaken in Lenten.
  • De Kameleon junior-serie voor lezers vanaf 7 jaar, geschreven door Fred Diks, de auteur van de bekende serie over Koen Kampioen. De junior-serie is geïllustreerd door Harmen van Straaten, de neef van de Gerard van Straaten.

Kameleon

Top Boeken Bekijk alle boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.