De Bleshof

Voor alle paardenfans zijn de kinderboeken over De Bleshof superleuk. In deze populaire serie lees je over paardenpension De Bleshof, waar oude paarden worden opgevangen. Reka en haar vrienden zijn er zo vaak ze kunnen om te helpen bij de verzorging van de paarden. De serie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wat gebeurt er in de kinderboeken van de Bleshof-serie?

Reka vindt alles stom, paarden ook. Voor de lol gooit ze kluit aarde naar een paard in een weiland. Meteen komt een jongen aanstormen, die heel boos op haar is. Dat was een oud paard, en bovendien dóé je zoiets niet! Reka moet maar eens komen helpen op de Bleshof, waar oude paarden worden opgevangen. Dan zal ze wel snappen waarom het een stomme actie was.

Dat doet Reka en langzamerhand begint ze zich thuis te voelen op de Bleshof. Ze sluit vriendschap met de drie andere kinderen die helpen met de paarden. Zelfs met de boze jongen, die Alexander blijkt te heten. Ze leert paardrijden en krijgt ook nog een eigen verzorgpony, Pepijn. De vier kinderen maken lage ritten, helpen met van alles en nog wat en verzinnen steeds de leukste dingen. Maar vooral zorgen ze goed voor de bejaarde paarden op de Bleshof.

Waarom zijn de kinderboeken over de Bleshof zo populair? Omdat alle paardenfans daar zélf zouden willen zijn!

Nicolle christiaanse op Facebook.


De Bleshof

Top Boeken Bekijk alle boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.