Kluitman gaat populaire strip Roos Vink uit Tina uitgeven in boekvorm

Brugpieper Roos Vink UkkepukRoos Vink uit Tina in boekvorm

Alkmaar – Eindelijk krijgt de bekendste brugpieper van Nederland een eigen boek. In september  verschijnt bij uitgeverij Kluitman Ukkepuk!, bedacht en gemaakt door stripmaker Jan Vriends.

Uitgever Mariska Budding: ‘Roos Vink is al tien jaar een van de best gelezen strips uit Tina. Iedere lezer herkent wel iets van zichzelf in Roos. De kracht is de herkenbaarheid, humor en toegankelijkheid. Omdat de lezers er geen genoeg van kunnen krijgen, verschijnt er nu een boek. En in 2018 hopen we snel met nieuwe delen te kunnen komen.’

Roos Vink
Roos is de allerkleinste en jongste brugklasser op de grootste school van het land: Het Enigmacollege. Ze vindt die grote school verschrikkelijk, het liefst zat ze nog op haar gezellige basisschool. Gelukkig heeft ze leuke vrienden en is het thuis altijd superfijn.

De strips van Roos Vink staan al tien jaar wekelijks in het tijdschrift Tina en Roos heeft daardoor heel veel fans gekregen. In Ukkepuk! staat een selectie van de leukste strips en korte verhalen over deze sympathieke brugpieper. In 2018 verschijnt deel 2, waarin Roos een zusje krijgt.

Ukkepuk (10+) verschijnt september 2017 bij uitgeverij Kluitman.