Feestelijke presentatie historische jeugdroman over de ontdekking van Kaap Hoorn bij Stumpel

Krijn, als kajuitwachter de wereld rondHOORN – Zaterdag 17 februari wordt de historische jeugdroman over de ontdekking van Kaap Hoorn gepresenteerd bij Boekhandel Stumpel (Grote Noord). Auteur Dirk Tang verzorgt om 15.00 uur een korte lezing over de totstandkoming van Krijn, als kajuitwachter de wereld rond. Aansluitend wordt het eerste exemplaar uitgereikt. De middag bij Stumpel is gratis toegankelijk.

KAAP HOORN

Het spannende jeugdboek begint op 25 mei 1615. Vanuit Hoorn vertrekken de Eendracht en de Hoorn richting het geheimzinnige Goudland, op zoek naar goud en rijkdom. Krijn, de nieuwe kajuitwachter van schipper Schouten, is er helemaal klaar voor; hij kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen. Het valt hem alleen niet mee. Als voormalig boerenknecht weet hij niets van het leven op zee: hij heeft al moeite met het onthouden van wat bakboord en wat stuurboord is. En dan wordt hij ook nog flink zeeziek… Gelukkig helpt koksmaat Tinus, als ervaren zeeman, hem om de kneepjes van het vak te leren. Samen met de rest van de bemanning varen ze letterlijk de hele wereld over. Langzaam maar zeker vindt Krijn zijn plek aan boord en wordt hij onderdeel van de geschiedenis van de ontdekking van Kaap Hoorn.

SCHEEPSJONGEN

Auteur Dirk J. Tang (1947) was zelf ooit scheepsjongen. Eenmaal terug aan wal studeerde hij (zee)geschiedenis aan de Universiteit Leiden, werkte hij als gastconservator in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam en heeft hij meegewerkt aan verschillende boeken over maritieme geschiedenis en slavernij. Momenteel is hij gastonderzoeker bij de Artis Bibliotheek van Bijzondere Collecties van de UvA en is hij actief als bestuurder/redacteur bij de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis.

Krijn, als kajuitwachter de wereld rond (€ 17,50) is verschenen bij uitgeverij Kluitman. Dirk Tang signeert op zaterdag 17 februari bij Boekhandel Stumpel (Grote Noord 81-83) in Hoorn.