Nicolle Christiaanse in de spotlights

In de rubriek Auteur in de spotlights staat om de twee weken een auteur of andere creatieveling in ‘the spotlights’. Hierdoor leer jij de auteur/illustrator beter kennen.

Deze week in de spotlights: Nicolle Christiaanse.

Korte introductie:
Nicolle Christiaanse, auteur van Pony Puck en van de series De Hondenclub, De Bleshof, Choco en Project Paard (nieuw!). Nooit van mijn leven wil ik een miljoen euro winnen in een loterij. Wel wil ik een miljoen boeken verkopen. Dat zou namelijk betekenen dat ik schrijf wat kinderen heel graag willen lezen. En daar ga ik voor.

Als ik een autobiografie van mijn leven zou schrijven, dan zou die heten… Huisje, boompje, beestje.

kinderboekenschrijfster Nicolle Christiaansse

Nicolle Christiaanse

Al van heel jongs af aan is dat wat ik wil. Een huis buiten met wat grond eromheen, een hond, een paard, een man en een stel kinderen. Die man werd Joost. We namen eerst een hond. Een lief, aanhankelijk zwart vuilnisbakje dat we Wiske noemden. Daarna kregen we drie kinderen en heel veel jaren later een eigen paard. Tot slot het huisje buiten. Nu geniet ik elke dag van allemaal!

Het wordt waarschijnlijk een saai verhaal.

Mijn raarste eigenschap is… Geen idee wat anderen hierop zouden antwoorden, maar ik weet het niet. Ik ben gewend aan mezelf en vind mezelf heel normaal.

kinderboekenschrijfster Nicolle Christiaanse

kinderboekenschrijfster Nicolle Christiaanse

Ik heb het stopwoordje… Ik betrap mezelf erop dat ik vaak ‘goed zo’ zeg, om het positieve te benadrukken.

En het woord dat ik mooi/speciaal vind is… Sinds mijn kleindochter ‘oma’ kan zeggen is dat het mooiste woord ter wereld.

Mijn favoriete quote is… ‘Je kunt alles hebben wat je wilt.’

Officieel is het natuurlijk ‘je kunt niet alles hebben wat je wilt’, maar daar ben ik het niet mee eens.

Momenteel lees ik in het boek… Ik mag op het moment geen boek lezen van mezelf. Ik ben bezig met het bedenken van het derde deel van Project Paard en wil niet beïnvloed worden door een andere auteur.

Het laatste boek dat ik heb gelezen, was Niet voor softies van Tonja Elbers. Indrukwekkend, een echte aanrader.

Mijn favoriete kinderboek is… Black Beauty, het originele verhaal van Anna Sewell.

Mijn favoriete boekomslag is van het boek… PAARDenKRACHT. Werknemers met vier benen, een boek van mijzelf. De foto van het Belgische paard Ward heeft fotograaf Jan Stads zo mooi gemaakt. Daarbij heb ik veel speciale herinneringen aan het maken van dit boek.

Nicolle Christiaanse met Leentje, Jorrin en Fritske

Nicolle Christiaanse met Leentje, Jorrin en Fritske

Als ik nog maar één boek mocht lezen voor de rest van mijn leven, dan zou ik kiezen voor het boek… Die keuze is onmogelijk! Er zijn weinig boeken die ik twee keer lees. Ik ben juist op zoek naar verhalen die ik nog niet ken.


Als ik iemand uit mocht kiezen als mijn mentor, dan zou ik kiezen voor…
Annie M.G. Schmidt of Astrid Lindgren. Zij hebben allebei een geweldige fantasie die ze super onder woorden kunnen brengen. Er is wel een probleempje; ze leven niet meer.

Project Paard Red Madelief geschreven door kinderboekenschrijfster Nicolle Christiaanse

Red Madelief

Deze maand verschijnt Project paard. Red Madelief! van Nicolle Christiaanse.

  • Reacties