Marlies Slegers in de spotlights

ALLES WAT JE NOG NIET WIST VAN …  MARLIES SLEGERS

In de rubriek Auteur in de spotlights staat om de twee weken een auteur of andere creatieveling in ‘the spotlights’. Hierdoor leer jij de auteur/illustrator beter kennen.
Deze week in de spotlights: auteur Marlies Slegers.

Marlies Slegers

Marlies Slegers

Korte introductie:
Ik ben Marlies Slegers, kinderboekenschrijfster met inmiddels 28 boeken op mijn naam. Ik ben in Nederland geboren en naar Azië verhuisd toen ik acht jaar oud was. Rond mijn zeventiende kwam ik terug naar Nederland. Ik heb een HBO-opleiding commerciële economie afgerond. Toen mijn oudste zoontje zeven was en diabetes kreeg, ben ik begonnen met schrijven. Eigenlijk schreef ik daarvoor ook al heel veel, maar nooit voor kinderen.

Als ik een autobiografie van mijn leven zou schrijven, dan zou die heten…
Het leven van een chaoot met opruimwoede.

Mijn raarste eigenschap is…
Eh… er moet een laken over mijn oren liggen in bed. Waarom? Omdat ik in Azië
– waar kakkerlakken en ander ongedierte waren – altijd bang was dat er iets in mijn
oor zou kruipen ’s nachts.

Ik heb het stopwoordje… Eh…
En het woord dat ik mooi/speciaal vind is… Bloesemblaadjesregen

kinderboekenschrijfster Marlies Slegers in de spotlights

Marlies Slegers in de spotlights

Mijn favoriete quote is…
Altijd nieuwsgierig blijven naar alles in het leven!

Momenteel lees ik in het boek…
Icarus van Deon Meyer

Mijn favoriete kinderboek is…
Alles van de Amerikaanse kinderboekenschrijver Dr. Seuss – ik vond hem geweldig als kind, net als Roald Dahl. Maar ik las als kind ook Brave New World van Huxley– vond ik ook fantastisch indrukwekkend. Ik heb denk ik niet echt een favoriet boek, omdat ik van heel veel boeken houd.

Mijn favoriete boekomslag is van het boek…
Dat zijn er zo veel! Ik vind een omslag heel belangrijk, want daarop pak je een boek toch in eerste instantie. Als tiener vrat ik Mills & Boon-boekjes, samen met mijn vriendinnen van de Internationale School. We rouleerden ze als mijn vriendin weer eens een doos uit Engeland kreeg. En het omslag bepaalde in welke volgorde we ze lazen. Hoe mooier, hoe sneller we dat boek wilden lezen.

Als ik nog maar één boek mocht lezen voor de rest van mijn leven, dan zou ik kiezen voor het boek…
The Women’s Room, Marilyn French. Pure noodzaak om dat boek te lezen als je vrouw bent!

Als ik iemand uit mocht kiezen als mijn mentor, dan zou ik kiezen voor…
Jonathan Safran Foer – wat kan die man verrassend uit de hoek komen!

Vertrouw me maar van Marlies Slegers

Vertrouw me maar van Marlies Slegers

In februari 2016 verschijnt Vertrouw me maar van Marlies Slegers.
Vertrouw me maar

Kaat heeft een nieuwe profielsite ontdekt : MyFriendz. Daar leert ze de leuke DJ15 en zijn zus, het model Chloe, kennen. Misschien kan Chloe haar wel helpen om zelf model te worden! En daar is de webcam heel handig bij. Maar eerst is er het schoolkamp: zwemmen en met zijn allen bij het kampvuur zitten, in tentjes zitten, in tentjes slapen en misschien leert ze haar nieuwe klasgenoot Michael wel wat beter kennen.

Michael komt uit Australië en hij vindt het maar niks, zo’n schoolkamp. Zeker niet als zijn vader het ook nog eens het heel goed – te goed – blijkt te kunnen vinden met de moeder van Sven. Michael wil het liefst weer terug naar down-under, waar hij lekker kan surfen met zijn vrienden. Maar hoe zorgt hij ervoor dat zijn vader ook weer terug wil? En wat is er toch met Kaat aan de hand?

  • Reacties