Marlies Allewijn Auteur in de spotlights

ALLES WAT JE NOG NIET WIST VAN … MARLIES ALLEWIJN
In de rubriek Auteur in de spotlights staat om de twee weken een auteur of andere creatieveling in ‘the spotlights’. Hierdoor leer jij de auteur/illustrator beter kennen.

Deze week in de spotlights: Marlies Allewijn

Korte introductie
Ik ben Marlies. Ik ben 38 jaar en woon in Amsterdam met mijn man en mijn zoon van zes. Binnenkort verschijnt mijn tweede boek Ze was 16. Eerder schreef ik SchEef.

Naast het schrijven, maak ik als freelancer videoproducties over jongeren voor bijvoorbeeld websites.

marlies-alllewijn

Als ik een autobiografie van mijn leven zou schrijven, dan zou die heten…
Nou, dat heb ik al gedaan, soort van. Mijn eerste boek SchEef gaat een beetje over mezelf. Of beter gezegd, over een deel van mezelf, namelijk over het reumadeeltje.

Maar gelukkig ben ik nog veel meer dan alleen dat. Misschien zou dit de titel moeten zijn: ‘De stuiterbal die probeerde te chillen.’
Mijn raarste eigenschap is…
Als ik een muziekje hoor, kan ik niet stil blijven staan. Het kan dus zo zijn dat ik een dansje begin op wat ongebruikelijke plekken (zoals bijvoorbeeld bij de tramhalte). In het openbaar vervoer probeer ik me wel in te houden, maar thuis lukt dat echt niet. Als ik dan muziek hoor, móét ik (wild) dansen.
Ik heb het stopwoordje…
Ik heb best veel stopwoordjes, volgens mij. ‘Eigenlijk’ is er daar een van. ‘Zeg maar’ gebruik ik ook vaak en ik rond zinnen nogal eens af met ‘dus…’
Mijn man beweert dat ik vaak ‘meteen’ zeg, maar eigenlijk ben ik het daar dus helemaal niet mee eens, zeg maar.
En het woord dat ik mooi/speciaal vind is…
Ik heb geen favoriet woord, maar ik heb wel favoriete letters. Bijvoorbeeld: aa, d, s, t, v en ui. Woorden met die letters erin vind ik (vaak) meteen mooi.
Mijn favoriete quote is…
‘And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it’, van Roald Dahl.
Deze quote helpt me eraan herinneren om verder te kijken dan mijn neus lang is, om mijn fantasie te gebruiken en nieuwsgierig te zijn. En, natuurlijk geloof ik in magie. Want hoe saai zou het leven zijn zonder?

marlies_allewijn_spotlight1

Momenteel lees ik in het boek…
Big Magic (Tadaaa, magie) van Elizabeth Gilbert

Mijn favoriete kinderboek is…
Poeh, ik kan er niet één kiezen. Ik lees vaak boeken met mijn zoon. Een boek dat we pas samen lazen, is Allemaal Onzin van Paul van Loon. Daar moesten we erg om lachen. Ik heb alle Harry Potter-boeken verslonden. (Had ik al gezegd dat ik van magie hou?) Ik hou van Young Adult-boeken, zoals Lobsters van Tom Ellen en Lucy Ivison en Eleanor & Park van Rainbow Rowell. Een kinderboek waarvan ik moest huilen, is Mijn zus woont op de schoorsteenmantel van Annabel Pitcher.

Mijn favoriete boekomslag is van het boek…
Ook hier kan ik niet kiezen. Er zijn zo veel mooie omslagen. Ik vind vooral rustige en simpele omslagen erg mooi, denk ik.

Als ik nog maar één boek mocht lezen voor de rest van mijn leven, dan zou ik kiezen voor het boek…
Al jaren staat De Toverberg van Thomas Mann in mijn boekenkast. Een vriend van me vertelt altijd zo prachtig over dat boek, dat ik denk: Dat moet ik lezen… Ik kom er alleen niet doorheen. Om de zo veel tijd probeer ik het weer, want het zal me lukken. Ooit. Dus, als dat het enige boek was dat ik nog mocht lezen in mijn leven dan zou ik het in ieder geval uit krijgen.
Als ik iemand uit mocht kiezen als mijn mentor, dan zou ik kiezen voor…
Annejet van der Zijl. Zij heeft prachtige biografieën geschreven, zoals Sonny Boy, Jagtlust en Anna. De mensen over wie ze schrijft, hebben echt bestaan en door haar manier van schrijven leer je hen kennen en gaan ze deel uitmaken van je leven. Je voelt je heel dichtbij. Ik zou graag van haar leren hoe ze dat doet.

  • Reacties