Internationaal bekend trio tekent boekcontract bij Kluitman

Het vorig jaar voor een Oscar genomineerde creatieve trio uit Utrecht, Job, Joris & Marieke, heeft een boekcontract getekend bij uitgeverij Kluitman. Ze hadden al jaren het idee om een prentenboek te maken en dat Wie doet dat toch? wordt uitgegeven is een lang gekoesterde wens. ‘Het wordt een hilarische voorleesdetective voor kinderen, een echte geïllustreerde whodunnit,’ aldus Job, Joris & Marieke.

Job, Joris & Marieke tekenen bij Kluitman

Job, Joris & Marieke tekenen bij Kluitman

 

 

 

 

 

 

 

Voorleesboek
Uitgever Mariska Budding: ‘Het werk van Job, Joris & Marieke doet me erg denken aan het beste werk van Oliver Jeffers van wie ik al jaren fan ben en wiens werk ik in het verleden ook heb uitgegeven. Tijdens de ontmoeting met Job, Joris & Marieke in hun studio in Utrecht klikte het meteen. Bij het zien van de schetsen was ik verkocht. Het wordt een bijzonder voorleesboek waar illustraties en tekst een rijk, spannend verhaal vormen, vol humor. Een boek waar jong en oud veel plezier aan gaan beleven.’

WIE DOET DAT TOCH?
De heisa begon allemaal met een wip die in twee stukken lag. En het werd nog bonter; alle hengels waren doormidden, lantaarnpalen vielen om en zelfs de windmolen was in stukken. Het leek allemaal wel doormidden geknaagd! En iedereen vroeg zich af: wie doet dat toch?
Wie doet dat toch? verschijnt in het najaar van 2016. Eerder dit jaar illustreerden Job, Joris & Marieke voor Kluitman het kinderboek Sinterklaas voor grote kinderen van Chariva.

  • Reacties