Petra Heezen

Petra Heezen is geboren op 11 juni 1970. Ze woont in Arnhem samen met haar man Hans en hun zoontje Niels. Als kind tekende ze al graag. Haar vader nam grote rollen papier mee van zijn werk die helemaal vol getekend werden met dwarsdoorsneden van ziekenhuizen, winkels en mierenhopen. Van alles gebeurde er op die tekeningen, het ware echte priegelwerkjes. Haar moeder die ook zelf schildert heeft deze kunstwerkjes met zorg bewaard. Op school was Petra een dromertje en eigenlijk wist ze niet goed wat ze later wilde worden. Ze is gek op dieren en dacht iets met dieren te willen doen maar helaas was ze niet goed in exacte vakken dus dierenarts worden viel af.

Haar moeder ging met haar naar een open dag van de kunstacademie in Kampen waar ze vervolgens toelatingsexamen heeft gedaan. Zo kwam Petra in 1989 op de kunstacademie in Kampen terecht waar ze in 1994 is afgestudeerd. Petra heeft diverse baantjes gehad. Ze heeft gewerkt als callcenter-medewerker, is secretaresse en administratief medewerker geweest. Op haar vrije dagen en in de avonduren was ze aan het tekenen. Af en toe kreeg ze een tekenopdracht voor schoolboeken maar het liefst wilde ze toch tekeningen maken voor kinderboeken. Ze was dan ook ontzettend blij toen ze bij Kluitman “Mats en Marit” mocht tekenen.

In 2002 exposeerde ze samen met haar moeder op Texel. Texel is het geboorte eiland van haar moeder waar nog steeds veel familie woont. Op de expositie ontmoette ze kinderboekenschrijfster Marianne Witte die familie van Petra blijkt te zijn, hun opa’s waren namelijk broers van elkaar. Samen met Marianne heeft Petra nu een prentenboek gemaakt. In dit prentenboek heeft ze zich weer kunnen uitleven in het priegelwerk, in dit boek komen zoveel dieren voor dat ze maar net op de pagina’s passen. In 2003 schreef ze haar eerste prentenboek “Die wil ik”. In dit boek kon ze zich weer uitleven in het tekenen van beesten want het verhaal speelt zich af in een dierenwinkel. Petra werkt voornamelijk met plakkaatverf en gebruikt vrolijke kleuren. Ze vindt het heerlijk om kleine details met humor in haar werk te stoppen.

Meer van haar werk kun je vinden op: www. petraheezen.nl

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.