Hélène Jorna

Hélène Jorna is in Bolsward geboren op 2 augustus 1964. Als klein meisje hield ze al heel veel van tekenen. Toen haar jongere broertje ging leren lezen, schreef en tekende ze voor hem haar eerste boekje.

Na haar opleiding grafische vormgeving aan de kunstacademie in Arnhem werkte ze 13 jaar als ontwerpster bij een ontwerpbureau waar veel verpakkingen werden gemaakt. Ze ontwierp de bedrukkingen ervoor en maakte soms ook de illustraties op de verpakkingen. Daarnaast tekende ze voor educatieve boeken. Toch vond ze het jammer dat ze zo weinig aan tekenen toekwam.

Na haar verhuizing in 2002 naar het oosten van het land besloot ze zich helemaal op het illustreren te richten. En eigenlijk vindt ze dit het allerleukste. Hélène werkt voor verschillende uitgeverijen en tijdschriften, maakt regelmatig illustraties voor Sesamstraat en geeft gastlessen op basisscholen. Ze woont met haar man, dochter en zoon in Apeldoorn en werkt thuis in haar atelier.

  • Gerelateerde boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.