Els van Egeraat

Els van Egeraat was als kind altijd aan het tekenen en daar heeft ze uiteindelijk haar beroep van gemaakt. Els is op 10 december 1960 geboren in Bergen op Zoom.

Toen ze van school kwam, wilde ze eigenlijk heel graag naar de kunstacademie, maar dat durfde ze niet meteen. Daarom is ze eerst begonnen met de lerarenopleiding richting textiel en tekenen. Na twee jaar durfde ze eindelijk de overstap de maken naar de kunstacademie, waar ze illustratieve vormgeving heeft gedaan. Haar stages deed ze bij bedrijven die producten voor kinderen maken: Sesamstraat en Jumbo (van de spelletjes). Els werkt nu al jaren als illustrator van kinderboeken. Voor Kluitman heeft ze veel boeken in de Klavertje 1 en 2-serie geïllustreerd. Ze werkt altijd heel netjes en gebruikt prachtige kleuren. Els werkt ook voor andere uitgevers in Nederland en België.

Kinderboeken illustreren is niet het enige dat Els doet: ze maakt ook grote schilderijen met acryl en gemengde technieken. ‘Dat is een leuke afwisseling met mijn ‘normale’ werk, omdat die illustraties altijd klein zijn.’ Wat voor onderwerpen schildert Els dan? ‘Maskers en carnavalsfiguren. Dat leeft erg in Bergen op Zoom, waar ik woon. Het is een onuitputtelijke bron van inspiratie!’

  • Gerelateerde boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.