Dick van de Pol

Dick van de Pol werd in 1934 in Arnhem geboren. Als kind hield hij al van stripverhalen als Eric de Noorman. Daarom begon hij tijdens zijn militaire dienst aan een opleiding reclametekenen. In 1955 slaagde Dick voor zijn examen. Hij vond al snel werk bij een reclamebureau.

Intussen begon Dick aan het opzetten van een stripverhaal. In het begin van de zestiger jaren vloeide hieruit een opdracht voort: hij mocht de Old Shatterhand-verhalen van Karl May omzetten in stripvorm. In totaal verschenen er in deze serie tussen 1963 en 1968 ongeveer 1200 stroken in verschillende bladen. Omdat er tegen de goedkope strips uit Amerika niet meer te concurreren was, moest Dick stoppen met de strips. Hij kwam terecht bij het Fibo-beeldonderwijs in Zeist. Hier werkte hij 12 jaar aan dia’s voor het onderwijs. Rond 1980 trad Dick in dienst bij uitgeverij Zomer en Keuning. Nadat hij hier acht jaar had gewerkt, ging hij voor zichzelf aan de slag.

  • Gerelateerde boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.