NIEUWS

'Eet smakelijk, lieve Bobbi' verschijnt in februari
26-01-2020

Boodschappen doen, koken en samen aan tafel gaan om te eten: het is een dagelijks ritueel voor veel peuters en kleuters. Ze zullen daarom smullen van het leuke en herkenbare nieuwe Bobbi-boek Eet smakelijk, lieve Bobbi, dat in februari verschijnt bij uitgeverij Kluitman.

In Eet smakelijk, lieve Bobbi gaat Bobbi samen met zijn moeder naar de winkel, helpt hij mee in de keuken en dekt hij zelf de tafel. Als het eten op tafel komt, vindt hij niet alles even lekker. Tja... wat doe je dan?

Bobb...

lees meer
Uitgeverij Kluitman en voetbaltijdschrift GOAL! op zoek naar auteur voor nieuwe voetbalboekenserie
26-01-2020


Heb jij altijd al een kinderboek voor Kluitman willen schrijven? Dan is dit jouw kans!

Kinderboekenuitgeverij Kluitman en voetbalmagazine GOAL! zijn op zoek naar een auteur voor een nieuwe serie voetbalboeken voor meiden van 9 à 10 jaar. Iedereen die van voetbal en schrijven houdt, kan meedoen aan de schrijfwedstrijd die met dit doel georganiseerd wordt. Meer weten? Lees dan snel verder!

Fris, toegankelijk en avontuurlijk voetbalverhaal met veel humor
Kluitman is onder andere bekend van de vroli...

lees meer
'Kruimeltje' en 'Anna' lezen voor in Utrecht
23-01-2020

Kruimeltje is terug! Vanaf 5 februari draait de nieuwe Kruimeltje-film Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn in de Nederlandse bioscopen. In de boekhandel en online is nu al het gelijknamige boek te verkrijgen. Met dit boek heeft de klassieker Kruimeltje van Chris van Abkoude na bijna 100 jaar een opvolger gekregen.

Om het verschijnen van boek en film extra luister bij te zetten, is er op vrijdagmiddag 31 januari 2020 een Kruimeltje-middag in Utrecht. Om 14.00 uur start bij Kinepolis Jaarb...

lees meer
Reserveer nu alvast de nieuwe Dierendorpje-boeken
20-01-2020

Op 29 januari verschijnen twee superleuke nieuwe Dierendorpje-boeken: Dierendorpje helpt de bijen en Dierendorpje in de maneschijn. Je kunt deze boeken nu al reserveren.

De Dierendorpje-serie wordt geschreven door Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee, die ook de schattige illustraties voor haar rekening neemt. 

In Dierendorpje in de maneschijn kunnen de dieren niet slapen, omdat ze bang zijn voor de nacht. Gijs het olifantje besluit om aan de dieren te laten zien dat de nacht helemaal niet ...

lees meer
'Bakken als de beste!' is hét bakboek speciaal voor de jonge bakkers
13-01-2020


In februari verschijnt bij uitgeverij Kluitman het kinderbakboek Bakken als de beste! Het boek bevat alle informatie en recepten die de jonge bakker nodig heeft om aan de slag te gaan.

In Bakken als de beste! staan meer dan 50 recepten voor feestelijke taarten, heerlijke koekjes en smeuïge cakes, evenals hartige hapjes en recepten voor het lekkerste brood.

Stap voor stap
De recepten worden stap voor stap uitgelegd met behulp van duidelijke foto’s en tekst. Ook komen alle belangrijke basiste...

lees meer
Uitgeverij Kluitman verwerft rechten verhaal door Schindler gered meisje
09-01-2020

Uitgeverij Kluitman heeft via de Amerikaanse uitgeverij Scholastic de rechten verworven van het zeer indrukwekkende jeugdboek My Survival. A Girl on Schindler’s List, waarvan de Nederlandse versie in april 2020 verschijnt. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van de inmiddels 90-jarige Rena Finder.

Uitgever Mariska Budding: ‘Het is zo ontzettend belangrijk dat er (jeugd)boeken blijven verschijnen over de Tweede Wereldoorlog. Helaas zijn er steeds minder mensen die er zelf over kunnen v...

lees meer