Hoe vind je een leuk AVI-boek?

AVI-boekZit je kind op de basisschool, dan weet je vast op welk AVI-niveau hij of zij leest. Op school wordt er veel aandacht besteed aan AVI-lezen, maar het kan natuurlijk geen kwaad om ook thuis te blijven oefenen. Zoek je een leuk AVI-boek op het niveau van je kind, kies dan uit het ruime aanbod van Kluitman.

Waarom het belangrijk is om thuis ook af en toe een AVI-boek te lezen? Omdat oefening kunst baart. Hoe meer een kind leest, hoe makkelijker het gaat. Daarbij is het wel belangrijk dat je kind een leuk boek tot zijn of haar beschikking heeft. Wie lol heeft in lezen, leest automatisch meer. Gelukkig heeft Kluitman leuke AVI-boeken over heel veel verschillende onderwerpen!

Hoe vind je een leuk AVI-boek?
Hoe zoek je nou een leuk AVI-boek? Let ten eerste op het niveau van het boek. De juf of meester weet op welk AVI-niveau je kind op school leest. Het is het handigst om daar thuis ook rekening mee te houden. Op deze pagina kies je heel makkelijk een AVI-boek op het juiste niveau.

Het thema van het AVI-boek
Behalve het leesniveau van een AVI-boek is ook het thema belangrijk. Leest je kind graag over dieren, school of sport? Is humor belangrijk of moet het verhaal juist spannend of avontuurlijk zijn? En welk soort illustraties spreken je kind aan? Gelukkig kun je altijd wel een AVI-boek naar wens vinden. Hoe beter het boek past bij je kind, hoe groter de kans dat het aanslaat.

Lol in lezen
Heb je een AVI-boek gevonden dat je kind superleuk lijkt, maar is het niet helemaal op het juiste niveau? Geen probleem! Dat het boek iets te makkelijk is of soms juist wat lastig, is minder belangrijk dan het leesplezier. Wie lol heeft in lezen, leest automatisch meer. En leesmeters maken is het allerbelangrijkste voor wie beter en sneller wil lezen.

Kies een boek
Ben je op zoek naar een leuk AVI-boek, kijk dan op deze pagina en kies een titel uit. Je kunt het boek heel makkelijk online bestellen. Ga je liever naar de boekwinkel om een leuk boek uit te kiezen? Ook daar vind je veelal een ruim aanbod. Op de AVI-boeken van Kluitman staat heel duidelijk vermeld welk niveau het boek heeft en wat het onderwerp is.

Links:
De AVI-boeken van Kluitman
Hoe wordt het AVI-niveau bepaald?
AVI-lezen