Fred Diks en Marlies Slegers installeren Senaatslid Kinderjury

ALKMAAR – Op 9 maart vond de installatie plaats van het Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2016. In Markelo werd Jasmijn Reurink als Senaatslid regio Overijssel geïnstalleerd door auteur Fred Diks, en auteur Marlies Slegers mocht Benjamin Vossepoel installeren als Senaatslid regio Zuid-Holland.
De installatie
Twaalf kinderen zijn woensdag op school verrast door kinderboekenschrijvers. Zij zijn gekozen als lid van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Uit elke provincie is er één kind gekozen dat mee mag beslissen over wat het beste kinderboek is.
Fred Diks kreeg de eer om in Markelo het Senaatslid van de regio Overijssel, Jasmijn Reurink, te installeren. Het was een feestelijke gebeurtenis waar de hele school bij aanwezig was. Jasmijn (8 jaar): ‘Ik word rustig van lezen en ik kan me helemaal inleven in een mooi boek!’.

Fred Diks

 

 

 

 

 

 

Marlies Slegers mocht het Senaatslid van de regio Zuid-Holland installeren. Ook hier was het een groot feest met taart voor de hele klas. Benjamin Vossepoel (11 jaar): ‘Ik vind veel soorten boeken leuk en ik lees veel. Over die boeken kan ik heel enthousiast vertellen en goed mijn mening geven. Ik hoop dat de kinderen daardoor ook enthousiast worden en het beste boek van 2015 gaan lezen.’

benjamin-vossepoel-en-marlies-slegers-selfie

 

 

 

 

 

Ook het NOS Jeugdjournaal was aanwezig bij de installatie. Bekijk het filmpje van de installatie hier.
Fred Diks
Fred Diks is vooral bekend door de boekenserie ‘Koen Kampioen’. Daarnaast schrijft Fred Diks de leuke en spannende serie ‘James Blond’. In 2014-2015 maakte Fred drie boeken samen met wereldster Arjen Robben. Alle drie de boeken werden grote successen en stonden wekenlang hoog in de bestsellerlijsten. Voor meer informatie over Fred Diks en zijn boeken kun je kijken op: freddiks.nl
Marlies Slegers
Marlies Slegers is in Nederland geboren en naar Azië verhuisd toen ze acht jaar oud was. Rond haar zeventiende kwam ze terug naar Nederland. Toen haar oudste zoontje zeven jaar was en diabetes kreeg, begon ze met het schrijven van kinderboeken. Daarvoor schreef ze ook al veel, maar nooit voor kinderen. Marlies Slegers heeft als kinderboekenschrijfster inmiddels 28 boeken op haar naam staan. Bij Kluitman zijn de series ‘Hockeyteam de Sterren’ en ‘Gezocht: normale ouders’ van Marlies verschenen.

 

  • Reacties