De Nationale Voorleesdagen gaan weer van start

Vanaf 24 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen weer!

In de ochtend van woensdag 24 januari worden de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen weer afgetrapt met het Nationaal Voorleesontbijt. Dit jaar staat het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ centraal.

De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van woensdag 24 januari 2018 tot zaterdag 3 februari 2018 en worden feestelijk afgesloten in Burgers’ Zoo in Arnhem. Met een mini-editie van ‘Ssst! De tijger slaapt’ (€ 4,95) kun jij zelfs gratis naar binnen en deelnemen aan alle leuke voorleesactiviteiten die daar worden georganiseerd!

 

Voorleesboeken

Tot die tijd hebben wij een paar van de leukste voorleesboeken uitgekozen, zodat jullie de komende dagen geen dag zonder boek hoeven door te brengen!

Een heel jaar lang voorlezen
€ 14,99
ISBN 978 90 206 8649 4

366 verhalen en gedichtjes. Een schitterend voorleesboek met 366 verhalen en gedichtjes, één voor elke dag van het jaar.

Een heel jaar lang voorlezen is onderverdeeld in maanden, die aangegeven zijn met verschillende kleuren. De verhalen en gedichten zijn eenvoudig van plot en voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar goed te begrijpen dankzij de toegankelijke woordkeus. De vrolijke illustraties maken dit voorleesboek tot een feestje voor elke dag.

 

Mooie voorleesverhalen
Annemarie Dragt | € 7,50
ISBN 978 90 02068288 5

Mooie voorleesverhalen is een bind-up van drie voorleesklassiekers, met illustraties van Freddie Langeler. De boeken in deze bundel zijn: De Wortelkindertjes, Jantje in Boembollenland en Het Zomerfeest. Alle drie de verhalen hebben lente of zomer als thema. De teksten zijn volledig herschreven door Annemarie Dragt en dankzij de verfijnde vormgeving van tekst en beeld door Stan Van Steendam komen de klassieke prenten weer helemaal tot leven. Een prachtig boek voor jong en oud!

 

 

Mijn grote lieve knuffelboek
€ 18,99
ISBN 978 90 206 8291 5

Een heerlijk voorleesboek met verhalen van Jacques Vriens, Imme Dros, Monica Maas en vele anderen Herkenbaar voor alle peuters en kleuters Kleurrijk geïllustreerd Knuffels zijn heel bijzonder. Elk kind heeft wel een lievelingsknuffel; de een heeft het liefst een bed vol en de ander verzet geen stap zonder zijn of haar favoriete beest. Zelfs volwassenen kunnen zich hun favoriete knuffel van vroeger nog herinneren.

 

 

Sammie en Nele in Artis
Nelleke de Boorder | € 13,99
ISBN 978 90 206 8282 3

Sammie en Nele gaan samen met de opa van Nele naar Artis toe. Nele wil het liefst meteen naar de giraffen: haar lievelingsdieren! Maar voor ze daar zijn, komen ze eerst nog heel veel andere dieren tegen. Bij elk verblijf valt wel iets te zien of te leren.

Nele:
Als ik kon toveren, dan toverde ik… Paf!
Dat iemand mij een echt girafje gaf.
Voor bij ons achter in de grote bomentuin.
Dan gaf ik hem elke dag een kusje op zijn kruin.

Sammie:
We kunnen toch op bezoek. Gewoon, naar ze toe!
Dat is niet zo moeilijk Nele, en ik weet wel hoe.
Er is in Amsterdam maar één plek waar dat kan.
We moeten naar Artis natuurlijk, wat dacht je dan.

 

Wie doet dat toch?
Job, Joris en Marieke | € 13,99
ISBN 978 90 206 8263 2

Wie doet dat toch? is het eerste prentenboek door het vorig jaar voor een Oscar genomineerde creatieve trio uit Utrecht, Job, Joris & Marieke. Het is een hilarische voorleesdetective, een echte geïllustreerde whodunnit. Illustraties en tekst vormen samen een rijk, spannend verhaal vol humor. Een boek waar jong en oud veel plezier aan zullen beleven.

De heisa begon allemaal met een wip die in twee stukken lag. En het werd nog bonter; alle hengels waren doormidden, lantaarnpalen vielen om en zelfs de windmolen was in stukken. Het leek allemaal wel doormidden geknaagd! En iedereen vroeg zich af: wie doet dat toch?

 

  • Bekijk in de webshop
  • Reacties