Chariva in de spotlights

ALLES WAT JE NOG NIET WIST VAN… CHARIVA

In de rubriek Auteur in de spotlights staat om de twee weken een auteur of andere creatieveling in ‘the spotlights’. Hierdoor leer jij de auteur/illustrator beter kennen.

De auteur in de spotlights van deze week is Chariva.

Chariva

Chariva

Korte introductie
Chariva (1984) groeide op in Hilversum. Ze is liefhebber van de onschuld en rijke fantasie van kinderen. Eigenlijk zijn ‘kinderen’ en ‘opvoeding’ onderwerpen waar ze zich altijd al voor interesseerde. Want; kinderen zijn ten slotte de toekomst. haar interesse gaat vooral uit naar magisch denken, de menselijke geest en de ontwikkeling hiervan. In dit kader maakt Chariva de wereld graag mooier, begrijpelijker en overzichtelijker. Haar enthousiasme en energie zijn zeer aanstekelijk en terug te vinden in al haar creaties. Chariva woont en werkt in Amsterdam.

Mijn raarste eigenschap is…
ik vind geen enkele van mijn eigenschappen raar. Wat voor de één misschien raar is, is voor de ander doodgewoon. Elk mens is uniek. Ook jij! Gelukkig maar. Anders was de wereld wel erg saai!

Ik heb het stopwoordje
Ik heb eerlijk gezegd geen stopwoordje!  Heb jij een leuk voorstel?

Een woord dat ik leuk vind is
Parterretrap. Waarom? Omdat het een palindroom is; een woord dat je ook van achteren naar voren kunt lezen zonder dat er iets aan de betekenis verandert.

Mijn favoriete quote is…
‘Be yourself, everyone else is already taken’ van Oscar Wilde.

Momenteel lees ik het boek…
Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle.

Mijn  favoriete kinderboek is…
De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren, Afke’s Tiental van Nienke van Hichtum en SINTERKLAAS van Charlotte Dematons. Eigelijk vind ik heel veel verschillende (kinder)boeken leuk.

Mijn belangrijkste doel met betrekking tot kinderen
Kinderen meer inzicht, zelfvertrouwen en kennis geven, zonder hun ‘kindzijn’ uit het oog te verliezen. Ik maak de wereld nu eenmaal graag mooier, begrijpelijker en overzichtelijker.

Heb je al een idee voor een nieuw boek?
Zeker! Mijn hoofd zit boordevol verhalen. Dus ik ben nog lang niet uitverteld. Ook wil ik ooit nog eens een boek voor volwassenen schrijven. Let wel; óóit! Tot die tijd blijft deze schoenmaakster bij haar leest.

Sinterklaas voor grote kidneren

Sinterklaas voor grote kinderen

Als ik nog maar één boek mocht lezen voor de rest van mijn leven, dan zou ik kiezen voor het boek…
De Larousse Gastronomique; hierin worden naast algemene culinaire begrippen en gerechten, ook Franse regio’s en wijnen behandeld. Er staan maar liefst 2250 recepten in. Ik ben gek op eten en hier kan ik wel een tijdje mee vooruit! Mooi bijkomstigheid: ik denk dat iedereen om me heen heel content zou zijn met deze keuze.

Als ik iemand uit mocht kiezen als mijn mentor, dan zou ik kiezen voor…
Roald Dahl of Astrid Lindgren!

 

  • Reacties