Libris Bol.com Bruna Bestel dit boek!

George

George is een jongen. Om te zien tenminste. Want George weet zelf dat ze een meisje is. Ze houdt dit voor iedereen geheim. Totdat ze met de klas een toneelstuk van haar lievelingsboek gaan opvoeren. George wil supergraag de hoofdrol van Charlotte spelen. Maar ze mag van de juf niet eens auditie doen… omdat ze een jongen is.
Samen met haar beste vriendin Kelly bedenkt George een plan. Zodat ze niet alleen Charlotte kan zijn – maar vooral zichzelf, voor eens en altijd.


Sommige boeken zijn niet alleen bijzonder goed, maar ook bijzonder belangrijk. Dit is zo’n boek!‘ Edward van de Vendel


Bekijk ook het ”Ik mag zijn wie ik ben!’ promotie-filmpje


Bij het boek van George is voor leerkrachten een lesbrief gemaakt

14.99
  • Recensies
  • Reacties
  • Serie
  • Inkijkexemplaar

'Wat een prachtig verhaal. George wist me met haar twijfels, onzekerheid maar ongelooflijke doorzettingsvermogen mee te nemen naar een wereld waar zij uiteindelijk zichzelf mocht zijn. George zal menig kind doen afvragen of zij blij kunnen zijn met wie ze zijn, ongeacht in welk lichaam zij zijn geboren. Ontzettend benieuwd ben ik naar hoe het George zal vergaan op de middelbare school. Ik wil nog een verhaal. Ik wil méér lezen over George.' - Meester Bart


5 sterren voor George op libris.nl: 'Natuurlijk is George een verhaal over een transgender, maar het is zoveel meer. Het is ook een boek over de onvoorwaardelijke vriendschap tussen George en Kelly. Hoe een moeder die helemaal gek is van haar zoontje en eerst niet kan (wil) begrijpen wat George haar vertelt langzaam begrip voor de situatie krijgt. Ontroerend om te lezen als George voor het eerst meisjeskleding draagt. Prachtig geschreven verhaal voor iedereen vanaf een jaar of negen en eigenlijk voor iedere (school)bibliotheek een verplicht boek om aan te schaffen.' - Libris Lees de volledige recensie online


Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.