Libris Bol.com Bruna Bestel dit boek!

Brugpieper Roos Vink. Ukkepuk

ukkepukRoos Vink is de allerkleinste en jongste brugklasser op de grootste school van het land: Het Enigmacollege. Ze vindt de grote school verschrikkelijk, het liefst zat ze nog op haar gezellige basisschool. Gelukkig heeft ze leuke vrienden en is het thuis altijd superfijn.

De strips van Roos Vink staan al tien jaar wekelijks in Tina. Roos heeft daardoor al veel fans. In Ukkepuk! staan korte verhalen en een verzameling van losse strips van één pagina, allemaal over de begintijd op de middelbare school.

In 2018 verschijnt deel 2, waarin Roos een zusje krijgt.

 

Roosvink.nl

 

9.99
  • Recensies
  • Reacties
  • Serie
  • Inkijkexemplaar

Een geinig, humoristisch stripverhaal over het leven van een jong brugklasmeisje. Het boek opent met een korte tekst waarin Roos zich voorstelt en vertelt over haar nieuwe leven op de middelbare. Daarna volgen ballonstrips over haar schoolleven. Iedere strip beslaat een pagina. We zien een kleine Roos met dunne beentjes, een vrolijk, rond hoofd met een olijk klein staartje erbovenop en allemaal gekleurde speldjes in haar haar. De tekeningen zijn herkenbaar, grappig en vrolijk en fel van kleur. De strips verschenen eerder in het meidenweekblad Tina'. Een leuk, toegankelijk meidenstripboek dat goed gebruikt kan worden als een luchtige introductie voor de middelbare school.


Leuke, grappige en korte strips die zeker op de lachspieren zullen werken. Het leven van een brugpieper valt dan ook niet mee; de weg vinden in de grote school, strafwerk, huiswerk, spreekbeurt…alle onderwerpen komen wel aan bod in dit boek. Maar dan natuurlijk wel op een hele grappige manier… Wie eenmaal Roos Vink kent, zal zeker alle strips van Roos Vink willen lezen.! Lees de complete recensie op www.nicetips4kids.nl


Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.