Libris Bol.com Bruna Bestel dit boek!

Beer en Konijn. Herrie in het hol

Beer en Konijn. Herrie in het hol een boek vol prachtige illustraties

Konijn heeft de pest in, want hij kan nergens  rustig slapen. Hij moppert nog meer dan normaal. Beer wil zijn vriend wel helpen, en doet dat op  zijn eigen optimistische manier

De serie ‘Beer & Konijn’ gaat over dieren, de natuur en vriendschap. De verhalen zijn humoristisch en vlot geschreven, maar hebben ook een licht filosofische insteek. Met simpele vragen en grappige observaties zetten ze de lezer (en luisteraar) aan het denken over alledaagse dingen.
Beer en Konijn verschillen als dag en nacht: Konijn moppert altijd en Beer is juist altijd vrolijk; Beer benadert de dingen met zijn gevoel en Konijn juist met zijn verstand. Hoewel ze elkaar lang niet altijd begrijpen (waarom eet Konijn zijn eigen poep op?) kunnen de twee ook niet zonder elkaar. Want zeg nou zelf: als iedereen hetzelfde was, zou dat ook maar saai zijn, toch?

12.99
  • Recensies
  • Reacties
  • Serie
  • Inkijkexemplaar

Als Konijn wakker is uit zijn winterslaap, wordt hij algauw helemaal gek van de herrie die Specht maakt met zijn getimmer tegen een boom. Zijn vriendin Beer haalt Konijn over om in de boom te klimmen om het probleem vanuit een ander perspectief te bekijken. Vanuit de hoogte ziet Konijn ineens hoe groot de wereld is, en hoe klein zijn probleem. Beer leert Konijn dat hij niet moet proberen de wereld om zich heen te veranderen. Hij kan beter beginnen bij zichzelf! Een humoristisch en vlot geschreven verhaal, met rake observaties en een licht filosofische ondertoon. De speelse illustraties (zwart-wit met groene steunkleur) en de gevarieerde opmaak geven het boekje een prentenboekachtige sfeer. Jim Field illustreerde onder meer 'Een leeuw in mijn cornflakes', dat werd bekroond met de Kiddo Leespluim van de Maand (juli 2 0 1 5). Verzorgd uitgegeven compact boekje, met stevig papier en mooi bedrukte schutbladen. Over deze twee vrienden verscheen eerder 'Een onverwachte vriendschap'*. Recensent: NBD Biblion Marije van der Schaaf


Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.