Libris Bol.com Bruna Bestel dit boek!

Achter de maan

‘Mijn vader vond het dus wel een geruststellend idee dat ik op hen kon letten, maar dat was eigenlijk niet de reden waarom ik meeging, net zomin als opa en oma gingen om ‘iets van de wereld’ te zien. Maar over de échte reden praatte niemand.’

Salamanca maakt een lange roadtrip dwars door Amerika, samen met haar opa en oma. Ze heeft niet erg veel zin in om 3000 kilometer met haar grootouders in een auto door te brengen, maar toch heeft ze er alles voor over om op haar moeders verjaardag in Idaho te zijn: de plek waar haar moeder naartoe ging toen ze hen plotseling in de steek liet.
Om de tijd te doden, vertelt Salamanca onderweg verhalen over haar vriendin Phoebe, van wie haar moeder op een dag verdween maar uiteindelijk weer terugkwam. Het wordt een roadtrip vol bijzondere verhalen, vreemde personen en onverwachte gebeurtenissen. Komen ze op tijd in Idaho, en heeft het verhaal dat Salamanca vertelt over Phoebe, niet erg veel raakvlakken met haar eigen verhaal?

De Amerikaanse auteur Sharon Creech begon haar schrijfcarrière met romans voor volwassenen, maar ging al snel schrijven voor en over jongeren. In 1990 verscheen in Amerika haar eerste jeugdboek, Absolutely Normal Chaos. Haar boeken gaan vaak over serieuze onderwerpen zoals onafhankelijkheid, vertrouwen, kind zijn, volwassen worden en de dood. Met humor en herkenbaarheid weet ze deze zware thema’s te verzachten en toegankelijk te maken voor jonge én wat oudere lezers.

Achter de maan won prijzen over de hele wereld. In Amerika werd hij o.a. onderscheiden met de Newbery Medal (beste jeugdboek) en in Engeland met de Children’s Book Award. Voor haar poëzie ontving Sharon Creech de Zilveren Zoen.

Achter de maan is een zwerftocht vol onverwachte wendingen en verrassende ontknopingen – JURYRAPPORT NEWBERY AWARD

12.99
  • Reacties
  • Serie

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.