Tussen twee paardenoren


Het nieuwste boek van Gertrud Jetten Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor ligt deze maand in de boekhandel. Een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen. Gertrud blogt de komende weken voor Kluitman over het schrijfproces, inspiratie en haar nieuwste boek.

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor het nieuwste boek van Gertrud Jetten


Bijna elke dag ga ik met mijn IJslandse merrie Flikka wandelen. Ik heb jaren gereden en gemend, maar tegenwoordig wandel ik. We beleven op onze eigen manier het bos, allebei op onze eigen benen.
Flikka is op zoek naar eikels, blaadjes en gras, en ruikt aan hoopjes paardenmest. Ik geniet van de stilte, het uitzicht en mijn mooie pony. En ik denk na over het boek dat ik aan het schrijven of bedenken ben.
Soms denk ik dat ik aan helemaal niks denk. Het grappige is dat mijn hersenen ongemerkt doorgaan: als ik thuiskom, blijk ik vaak opeens de oplossing voor een probleem te hebben gevonden dat daarvoor nog onoplosbaar leek.

Foto’s
Sinds een jaar maak ik onderweg foto’s van de dingen die ik tegenkom. Altijd staan er onderaan twee paardenoren. Het zijn foto’s van landschappen, gekke of alledaagse dingen of meer abstracte foto’s.
Mijn favorieten zijn de foto’s van waterplassen met daarin de weerspiegeling van wolken, bomen en de zon. Een tak, dennennaalden of blaadjes, drijvend op het water.
Soms kun je nauwelijks meer zien wat wat is, waar de werkelijkheid begint en de droom ophoudt. Of andersom.
Sommige foto’s vertellen net zo veel als een heel boek.

gertrudjetten.nl