Bologna Bookfair dag 1

Fiona Rempt en Mariska Budding Bologna Book FairDe ochtendspits en de uren daarvoor beleef ik doorgaans op één oor met mijn ogen dicht, maar gisteren was ik al om 5 uur ’s morgens op weg naar het station. Andere vroeg-wakkere-Amsterdammers, die overdag dwars door me heen gekeken zouden hebben, wensten me een goedemorgen. Het waren er niet veel, maar ik genoot van het dorpsgevoel, dat direct weg was toen ik de trein naar Schiphol instapte. Het was al druk op dit vroege uur, maar ik maakte me er niet druk om, want ik was op weg naar de Italiaanse zon. Mijn bestemming: Bologna Children’s Book Fair

Anderhalf uur vertraging plus anderhalf uur vliegen later was ik in het land van pizza en gelato. Het prettige van Italië is dat het altijd aan je verwachtingen voldoet. Het is zonnig, rumoerig, ongeorganiseerd, en o, wat hou ik toch van dit land. Er is zo veel te zien en te lachen, als je op de kleine dingen let. Zoals de automaat waaruit ik een kaartje voor de Shuttlebus moest trekken. Het apparaat accepteerde alleen cash en gaf me als wisselgeld 44 munten van 1 euro. Of een delicatessenwinkeltje dat mortadella heet. Kun je je voorstellen dat je je winkel boterhamworst noemt?

Met een grote glimlach op mijn gezicht kwam ik aan bij mijn bed & breakfast, met hemelbed én een lift die letterijk met tape gerepareerd was. Traplopen dus, want het was de hoogste tijd om eindelijk naar de beurs te gaan.

Het is mijn tweede bezoek aan de Bologna Children’s Book Fair, waar uitgevers van over de hele wereld de internationale rechten van ‘hun’ titels verhandelen. De vorige keer was 7 of 8 jaar geleden. Ik herinner me dat ik het toen demotiverend vond om te zien hoeveel kinderboeken er gemaakt werden. Het riep een gevoel van wat-kan-ik-daar-nog-aan-toevoegen bij me op. Maar alles slijt, want in de tussenliggende jaren heb ik toch tientallen boeken geschreven. En dit keer ben ik zelfverzekerder, een aantal jaar wijzer en beter voorbereid, want ik ervaar de enorme hallen vol met boeken vooral als inspirerend. Ik praat met iedereen die wil luisteren en vertel hen over mijn geesteskindjes. En wat is er nou heerlijker dan dat alles aan het eind van de middag rustig te laten bezinken in de lentezon, om vervolgens te gaan etentje met mijn uitgever en aantal van haar buitenlandse collega’s? En natuurlijk aten we tagliatelle Bolognese.
Zooo Happy coverZooo Happy. Maffe vriendinnen voor het levenOmgeruild Fiona Rempt

 

 

 

 

 

 

 

 

De orde van de drakenmenners. De drakendoderDe orde van de drakenmenners. De drakenjagerDe orde van de drakenmenners. De Drakenwereld.