Natuurlijk wordt er op school veel tijd besteed aan leestechnieken. Met het AVI lezen wordt het technische lezen gecontroleerd. Veel scholen doen dit door middel van AVI toetsen die aansluiten bij de CITO leesvaardigheidstoetsen.

AVI lezen

Er zijn verschillende AVI niveaus beginnend bij AVI  S (AVI Start) vervolgens AVI M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6, E6, M7, E7 en eindigend met AVI plus. M staat voor Midden en E voor eind. Bij Kluitman hebben we boeken tot AVI E5 daarna werken we met een leeftijdsaanduiding.

AVI boeken

Bij Kluitman verschijnen elk jaar verschillende boeken die geschikt zijn voor AVI lezen en die zijn beoordeeld met een AVI-niveau. Het streven is om boeken te maken voor alle lezers dus om diverse onderwerpen aan te bieden en met verschillende illustratoren te werken zodat we een uiteenlopend aanbod kunnen bieden.

De schrijvers zijn ware woordkunstenaars, omdat ze bij het schrijven voor AVI lezen gebonden zijn aan verschillende restricties in welke woorden ze wel en niet mogen gebruiken.
Zo mogen er bij AVI-Start alleen woorden gebruikt worden met één lettergreep, maar dan ook niet alle. Zo mogen bijvoorbeeld woorden beginnend met -sch of woorden met tweeklanken zoals bijvoorbeeld oe, ui niet gebruikt worden.
Boe een ongelooflijk grappig kinderboek over koeien en golfers op AVI niveau E3 in de Leren lezen met Kluitman serieLeren lezen met Kluitman, Choco op bezoek bij opaHet kleine draakje vraagt om hulp. Leren lezen met Kluitmanstan en de negen rovers leren lezen met kluitman AVI E4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga direct naar het overzicht van alle AVI-boeken


Laatste Lesbrieven

 

Lesbrief Erecode

Lees meer

 

Lesbrief Lang Leve Klein konijn

Lees meer