Wim van Zwol

Wim van Zwol is op 30 september 1930 geboren in Enkhuizen en daar woont hij nog steeds. Hij is inmiddels al meer dan dertig jaar getrouwd.

Zijn hobby’s zijn tuinieren, wandelen of fietsen in de natuur en vreemde landen bezoeken. Dat laatste deed hij heel veel, omdat hij hoofdconducteur was bij de Nederlandse Spoorwegen. Hierdoor kon hij ieder jaar een aantal vrije reizen naar het buitenland maken. Hij maakte daar dankbaar gebruik van om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Schrijven is voor hem een heerlijke hobby, omdat hij er zo goed zijn gedachten in kwijt kan. Wim hoopt dat de jeugd een aantal aangename uren met zijn boeken door kan brengen.

De meeste verhalen van Wim berusten op eigen ervaringen, maar er zit soms ook fantasie in verwerkt. Vaak gaat hij, voordat hij met een verhaal begint, eerst kijken waar zijn verhaal zich afspeelt. Als het verhaal een historische achtergrond heeft, dan bezoekt hij bibliotheken, musea en leest hij veel boeken of encyclopedieën door. Ook gebeurde het wel dat hij met Uitgeverij Kluitman besprak hoe het verhaal het beste gemaakt zou kunnen worden. Wim van Zwol vindt schrijven heel fijn werk.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.