Samantha Loman

Informatie over Samantha Loman

Samantha (Sam) Loman werd op 7 augustus 1983 in Voorburg geboren. Op de basisschool was tekenen (en handenarbeid) haar lievelingsvak en op de havo deed ze examen in tekenen en kunstgeschiedenis.

Na de havo ging ze naar de Kunstacademie waar ze in januari 2005 als illustrator afstudeerde. Ze kreeg zelfs een deftige titel mee: ‘Bachelor of Design’. Sindsdien werkt Sam als illustrator, maar ook voor een deel als ontwerper, vormgever, schrijver en fotograaf. Zo illustreert ze voor tijdschriften als Tina, maakt ze heel veel illustraties voor kinderboeken zoals die van de Glitterclub, ontwerpt ze producten zoals agenda’s en fotografeert ze onder andere eten zoals voor haar kookboek Sweet! by Sam.

Omdat Sam leren heel leuk vindt, ging ze in 2009 terug naar school en wel naar de universiteit van Hertfordshire in Engeland. Daar studeerde ze Art & design (kunst en ontwerp). In Augustus 2011 studeerde ze af en kreeg ze haar tweede titel een: Master of arts withdistinction.

Sam’s doel in het leven is mensen blij maken met haar illustraties, foto’s en producten! Het leukste aan haar werk vindt ze de enthousiaste berichtjes van mensen die haar werk mooi vinden of iets van ‘Sam’ hebben gekocht. Het geeft haar inspiratie om nog veel meer mooie dingen te maken! Wil je Sam iets vragen of gewoon iets leuks vertellen? Dat kan!

Stuur een mailtje naar naar info@sam-illustraties.nl

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.