Nicole van Heeswijk

‘Die komt niet uit Nederland, maar uit dromenland,’ zei de juf wel eens als Nicole naar buiten zat te staren. Nicole verzon dan dat ze als zwerver de wereld rondtrok en in gedachten beleefde ze allerlei spannende avonturen. Het leukste vak op school vond ze de speelplaats; een mooi vierkant vak waar je kon spelen, spelen en nog eens spelen.

Soms liep Nicole echt van huis weg om die avonturen te beleven. Tijdens haar zwerftochten op straat kwam ze allerlei dieren tegen. Die nam ze mee naar huis. Niet alleen honden en katten, maar ook kikkers, zieke vogels, konijnen en zelfs een keer een versufte vleermuis waarvoor ze een ziekenzaaltje inrichtte. Na lang zeuren kreeg Nicole eindelijk een hond van haar ouders: een kleine zwarte robbedoes, die ze Snaus noemde. Na haar studie aan de Pedagogische Academie werd Nicole juf. Voor de klas vertelde ze veel verhalen over Snaus. En als de kinderen na schooltijd samen met haar de hond uitlieten, verzon ze er nog meer. Inspiratie genoeg, want Snaus was ondeugend. Hij poepte zelfs een keer midden in de mand met wasknijpers van de buurvrouw!

Nicole maakte ook grappige teksten op bekende liedjes uit de top veertig. Die zong ze met haar klas. Ze oefende net zolang tot ze ze op haar gitaar kon spelen. Nicole studeerde verder en kreeg een baan als copywriter. Een copywriter is iemand die in opdracht van een reclamebureau schrijft. Via allerlei omzwervingen werd Nicole freelance redacteur. Ze werkte voor kranten, magazines. Ze schreef artikelen, reportages, columns en nog veel meer. Ondertussen bewaakte haar tweede hond, Klojo, al haar werkzaamheden. Momenteel werkt Nicole fulltime als eindredacteur voor een uitgeverij.

Op een dag kreeg Nicole de kriebels. Ze wilde wel eens iets voor kinderen schrijven. Haar verhaal werd uitgegeven bij uitgeverij Kluitman onder de titel Een duif op de weg. Later volgden meer kinderboeken. Nicole is geboren op 6 juli 1964 in Haps, een gezellig dorp in Noord-Brabant. Ze is heel vaak verhuisd. Zo vaak, dat ze de tel is kwijtgeraakt. Dus toch nog steeds een beetje een zwerver?

Hobby’s: schrijven, reizen, fitness, mooie auto’s kijken, lezen, dagdromen, met Klojo ravotten, met vriendinnen kletsen, de slappe lach krijgen, mailen, bellen, sms’en. Films kijken waarin écht goed wordt geacteerd. Lekker eten (op bed, beschuit met hagelslag) en snoepen en snacken (Nicole schrijft het liefst met een mega zak drop, chocolade of chipito’s onder handbereik).

De foto van Nicole van Heeswijk is gemaakt door: Alain Lemmens

  • Nieuws
  • Video
string(40) "http://www.youtube.com/embed/KIiQsQ9Uvyw"

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.