Nancy Werlin

Nancy Werlin is geboren en opgegroeid in Peabody, Massachusetts. Tegenwoordig woont ze in South-Boston. Nancy is afgestudeerd in Engels aan de universiteit van Yale. Ze werkte als technisch schrijfster en redactrice voor verschillende computer software- en internetbedrijven. Op dit moment werkt ze voor Cognistar Corporation.

Schuldig (The Killer’s Cousin, zoals het boek in het Engels heet) was Nancy’s tweede boek. Pas na vijf jaar en vijf martelende, gruwelijke, pijnlijke versies was het boek éindelijk klaar. In de eerste twee versies was David 26 jaar en geschiedenisleraar op een middelbare school. Hij had een ex-vriendin, alleen was ze nog springlevend! Lily’s verhaal was al wél helemaal hetzelfde als in het uiteindelijke boek. Na een hele tijd had Nancy door wat het probleem was in die eerste versies. David was aardig, hij maakte zich zorgen om zijn nichtje – maar tijdens het lezen werd je niet betrokken bij het boek. Je had meer iets van: ‘Ja, én…?’

Nancy liet het boek voor wat het was en ging met een ander boek aan de slag. Maar een paar maanden later kreeg ze opeens een gouden inval. Ze maakte David een heel stuk jonger, liet door het hele boek doorschemeren dat hij een supergeheimzinnig verleden had en schreef het verhaal van Lily en David aan elkaar. Zo is het uiteindelijke boek ontstaan.

Nancy Werlin heeft voor Schuldig heel wat prijzen gewonnen, waaronder:

 

  • 1999 De Edgar Award voor het beste jeugdmysterie
  • 2001 De Garden State Teen Book Award
  • ALA Best Book for Young Adults
  • ALA Teens’ Top 10 Best Book Pick
  • Eervolle Vermelding van de Zoenjury 2002

 

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.