Monica Maas

Informatie over kinderboekenschrijfster en illustratrice Monica Maas

Monica Maas is geboren op Texel (30 december 1953). Hier woont ze nog steeds. Monica werkt in haar atelier aan de Rozendijk, vlakbij bos en strand. Haar man Henk Brugge was hoofd dierverzorging bij Ecomare en vanaf 2008 actief in het bedrijf van Monica. Eind 2014 overleed hij op 60-jarige leeftijd. Ze hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen.

Monica komt uit een gezin met tekentalent. Haar vader bouwde eigenhandig een atelier aan het huis waarin getekend en gekleid kon worden. Behalve dat Monica graag tekende, wilde ze ook kleuterleidster worden. Vier jaar heeft ze met plezier voor de klas gestaan, maar ze werd in 1978 fulltime illustrator.

Eerste boek

In 1975 werd haar eerste boek Sauwtje Zeeheks uitgegeven door Het Open Boek Texel. Dit wandplatenboek met gedetailleerde pentekeningen kreeg goede recensies, waardoor ze werd gevraagd door andere (kinderboeken-) uitgevers.
Monica heeft illustraties en omslagen gemaakt voor ruim honderd (kinder)boeken. Ook illustreerde ze voor schoolboeken en tijdschriften, waaronder Bobo, Kinderen en Libelle.

Ze schreef en tekende het enigszins autobiografische prentenboek Souwtje (2012) en de boeken: Joupy, de kleine zeehond, Joupy & Kokmeeuw en Joupy gaat jutten.

Kaarten

De ontwerpen van Monica staan afgebeeld op diverse collecties babyartikelen en stoffen die wereldwijd worden verkocht en haar wenskaarten worden bij Hallmark uitgegeven. De wens- en geboortekaarten met haar bruine beertjes zijn bijzonder populair.
Eind jaren negentig kwam Uitgeverij Kluitman met het voorstel om over deze beer een serie te maken. Dat is Bobbi geworden!

Voor meer informatie over Monica, neem een kijkje op: www.monicamaas.nl.

Bobbi is ook te volgen op Facebook.


Monica Maas Boeken Bekijk alle boeken
  • Nieuws
  • Video
string(41) "https://www.youtube.com/embed/mZFtzB7OqY0"

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.