Marjo Roeven

Marjo Roeven werd geboren op 17 december 1961 in Bennekom. Toen ze tien jaar was schreef ze schriften vol met verzonnen verhalen. Er verschenen ook stukjes van haar in de schoolkrant van de basisschool. Op de middelbare school was Nederlands haar beste vak. Ze kreeg hoge cijfers voor haar opstellen en ze schreef dikke brieven aan haar nichtjes en een penvriendin.

In 1980 werd ze journaliste en ging ze aan de slag bij een huis-aan-huiskrant. Daar hield ze zich bezig met plaatselijk nieuws en maakte ze de modepagina. Later ging ze voor tijdschriften werken. Ze schreef over mode, films, popmuzikanten, toerisme, winkels, Bekende Nederlanders, cosmetica en noem maar op. In haar vrije tijd werkte ze bij een ziekenomroep. Ook schreef ze heel veel korte, romantische verhalen voor de jeugdbladen Popfoto en Muziekexpres. Omdat ze dat ontzettend leuk vond, besloot ze meisjesboeken te gaan schrijven.

Haar eerste boek heette Popblad Flash – Paniek op de redactie. Het verscheen in 1990 bij Uitgeverij Kluitman. De pocketserie Popblad Flash gaat over de spannende wereld van popmuziek, film, mode en tv. Het is een wereld die de schrijfster uit eigen ervaring kent.

Later begon Marjo met de reeks die zich afspeelt in en om ‘Hotel Rozebottel’, een knettergek hotel waar allerlei grappige en spannende dingen gebeuren. Beide series zijn voor meisjes van 10 tot 14 jaar. ‘Een leuke leeftijd om voor te werken,’ vindt de schrijfster. ‘Ik weet nog goed hoe het is om zo oud te zijn.’

‘Ik heb heel veel fantasie, daarom lukt het me meestal wel om steeds weer een nieuw verhaal te verzinnen. Het duurt ongeveer drie maanden voordat een boek af is. Ik wil dat het perfect is en daarom verbeter ik het steeds opnieuw. Omdat ik ook als journaliste werk, kan ik niet elke dag boeken schrijven.’

Marjo Roeven woont samen en heeft geen kinderen. Haar hobby’s zijn: schrijven, lezen, tekenen, tuinieren en televisie kijken. Ze is dol op: nieuwe kleren, uit eten gaan, spannende films, de wisseling van de seizoenen, het Noordhollandse polderland, mensen, tulpen en chocola.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.