Kjartan Poskitt

Kjartan Poskitt is geboren op 13 mei 1956 in York. Kjartan noemt zichzelf een veelzijdig freelancer. Als je ziet wat hij allemaal heeft gedaan, ben je het vast wel met hem eens!

Kjartan heeft gestudeerd voor ingenieur. Na de afronding van zijn studie, heeft hij verschillende banen gehad. Zo werkte hij onder andere voor de televisie waar hij programma’s over wetenschap en wiskunde presenteerde, hij toerde met zijn onemanshow door het land en trad op in cafés. Momenteel reist hij door Engeland waar hij op scholen demonstraties geeft over de wiskundige trucjes die in zijn boeken voorkomen. Kjartan heeft veel theatershows en kindermusicals geschreven.

Voor twee daarvan ontving hij de London Fringe prijs voor de beste productie. Vijf van zijn shows zijn ook in boekvorm uitgegeven waaronder Henry the Tudor Dude en Nell’s Belles. Hij heeft veel boeken geschreven die in 20 talen zijn vertaald. In Nederland kennen we hem natuurlijk van de Waanzinnig om te Weten-serie, maar hij schreef bijvoorbeeld ook moppen- en puzzelboekjes en muziek en scripts voor tv programma’s. Kjartan is getrouwd en heeft vier dochters. Zijn hobby’s zijn sterrenkunde, flipperkasten, magische trucs en het luiden van kerkklokken. Kjartan spaart ook nog eens de stripboekenThe Beano.

Wil je meer weten over Kjartan Poskitt? Bekijk dan zijn website: www.kjartan.co.uk


Kjartan Poskitt Boeken Bekijk alle boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.