Karen McCombie

‘Ik ben geboren in de plaats Aberdeen in Schotland, Engeland, (denk aan mooie kastelen en niet aan die lelijke olieplatformen die we hier hebben of het koude weer!). Mijn volledige naam is Karen Grace McCombie. Op dit moment woon ik in het noorden van Londen. Ik woon daar samen met mijn man Tom, mijn dochter Millie en twee rode katten Gus en Bysshe (broers).

Hoe ik ben gaan schrijven? Ik schreef voor een aantal tijdschriften. Zo schreef ik bijvoorbeeld over mode en dieren, en ik maakte quizzen. Ik was ook sub-editor (een baan waarbij niemand weet wat je doet, maar geloof mij, als er geen sub-editors zijn dan zou er geen tijdschrift meer worden uitgegeven).

Toen vroeg mijn vriendin Marina, uitgever bij het tijdschrift Sugar, of ik wat korte verhalen voor het blad wilde schrijven. Ik schreef er een paar en stuurde ze naar uitgevers samen met mijn ideeën voor langere verhalen en boeken. Veel uitgevers schreven terug : ,,Bedankt, maar nee dankje!” Maar een uitgeverij vond dat ik toch niet eens zo heel slecht schreef en vroeg me om iets te schrijven voor een serie waar ze mee bezig waren. Eerst gebruikte ik een schuilnaam (pseudoniem), maar later ging ik mijn eigen naam gebruiken.

Mijn computer staat bij ons thuis op zolder. Ik heb daar een fantastisch uitzicht over de stad. Natuurlijk kan ik ook e-mailen met mijn computer, dus het gebeurt nog al eens dat ik met vrienden aan het e-mailen ben in plaats van aan het werk. Ik werk ook regelmatig beneden in de keuken of in de tuin, met mijn lap-top en de katten op schoot! Maar toch kan ik best wel geconcentreerd werken… soms. Tenzij ik word afgeleid door van alles om mij heen. Mijn hobby’s zijn lezen, films kijken, chips eten, de katten aaien en buikdansen.’

Meer lezen over Karen McCombie? Kijk op haar eigen Engelstalige website: www.karenmccombie.com.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.