Ingeborg Bijlsma

‘Toen ik zes jaar oud was, wist ik al precies wat ik later wilde worden. Schrijfster? Nee, daar dacht ik toen nog niet aan. Ik wilde maar één ding: juf worden. Vele jaren later was die gedachte er nog steeds. Dus ging ik naar de PABO en werd juf! Op een hele leuke school met hele leuke kinderen. Niets aan de hand, zou je zeggen. Maar….

Radio 3
Als student had ik een bijbaantje gehad bij Radio 3. Kinderen, media en educatie combineren was mijn ideaal. Een kinderprogramma maken leek me geweldig. Die mogelijkheid kwam voorbij.

SchoolTV
Ik ging werken bij SchoolTV als redacteur bij Koekeloere en bij De Teletubbies. Naast de inhoud van de tv-programma’s was ik verantwoordelijk voor het begeleidend materiaal. Ik bedacht de filmpjes, schreef het lesmateriaal en ontwikkelde werkbladen. Voor het tijdschrift Bobo schreef ik een stripverhaal.

Bobbi
Jaren later kwam ik bij uitgeverij Kluitman terecht. Ik werd gevraagd om een peuterserie te ontwikkelen met illustraties van Monica Maas. Het werd: Bobbi. Nooit gedacht dat ik schrijven zo leuk zou vinden. Ik ben het altijd blijven doen en heb er zelfs mijn werk van gemaakt.’

Sep
De peuter- en kleuterboeken over Sep zijn de nieuwste boeken van Ingeborg Bijlsma. Het zijn vrolijke verhalen vol herkenbare situaties.

Website
Meer informatie over Ingeborg Bijlsma vind je op haar website: www.ingeborgbijlsma.nl.

Social Media
Ingeborg volgen op social media? Hier vind je haar facebook- en Instagrampagina.

 

 


Ingeborg Bijlsma Boeken Bekijk alle boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.