Gabrielle Lord

Voordat Gabrielle Lord op haar dertigste serieus begon met schrijven, werkte ze als verkoper, leraar, tegelschoonmaker, perzikenplukker en als ambtenaar bij het Australische arbeidsbureau. Gabrielles eerste twee manuscripten eindigden als compost voor de tomaten in haar groentekwekerij (nog een beroep dat ze heeft uitgeprobeerd). Maar haar derde manuscript, Fortress, werd een internationale bestseller. Het boek werd zelfs verfilmd, net als Whipping Boy, dat ze een paar jaar later schreef. Door het geld dat ze met haar thrillers verdiende, kon Gabrielle stoppen met werken.

Vanaf dat moment hoefde ze niet langer om half vijf ’s ochtends haar bed uit om, voordat ze naar haar werk ging, nog even wat te schrijven. In plaats daarvan kon ze nu een normaal schrijversbestaan leiden: de deur platlopen bij wetenschappers, forensisch antropologen lastigvallen, werkervaring opdoen in de beveiliging… en natuurlijk ook schrijven. Onderzoek is ontzettend belangrijk voor het schrijven van een spannend boek, vindt Gabrielle. ‘Ik heb thuis een kamer die vol ligt met aantekeningen.

Ondanks de chaos kan ik gelukkig alles altijd vrij vlot terugvinden. Verder heb ik een aantal telefoonnummers van detectives, undercoveragenten, pathologen, etc. Die bel ik af en toe om te vragen hoe iets ook alweer werkt. Door mijn contacten met experts, zorg ik niet alleen dat wat in mijn thrillers gebeurt levensecht is, maar het levert vaak ook interessante anekdotes en beelden op om mijn verhalen mee te verrijken. Tijdens mijn werk in de beveiliging, heb ik met wapens leren schieten en tijd doorgebracht met politiehonden. Ook ben ik veel in het mortuarium geweest en heb ik lessen in anatomie en forensische wetenschap gevolgd. Ik heb zelfs geleerd om miltvuur te maken. Maar wees gerust, ik heb geen idee hoe ik er een chemisch wapen van moet maken!’

Gabrielles hobby’s zijn heel eenvoudig. ‘Ik hou van wandelen, mediteren, zingen, tuinieren, kletsen met vrienden, genieten van mijn familie en kleinkinderen, mijn goudvissen voeren, mijn lichaam in conditie houden en psychotherapie.’ In totaal heeft Gabrielle veertien romans voor volwassenen geschreven en een voor young adults. Na Complot 365 zullen dat er natuurlijk behoorlijk wat meer zijn. Gabrielle is niet van plan om het na deze twaalfdelige megaonderneming rustiger aan te doen. Ze heeft al plannen voor drie nieuwe volwassen romans en twee voor young adults.


Gabrielle Lord Boeken Bekijk alle boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.