Ed Stoete

Edward Cornelis Wichert Stoete is geboren op 5 oktober 1948 in Haarlem. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen, een dochter en een zoon. Na zijn opleiding aan de Pedagogische Academie, heeft hij nog twee jaar een bijzondere opleiding M.O.-biologie aan de Universiteit van Utrecht gevolgd. In 1974 behaalde Ed Stoete zijn 3e graads akte biologie. Daarnaast heeft hij ook nog drie jaar pedagogie aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd.

Ed Stoete is al vroeg begonnen met het schijven van allerlei liedjes en teksten. In 1970 won hij hiermee de eerste prijs van een interscholair zangconcours. In 1971 werden twee gedichten van hem gepubliceerd in de bundel “Dichterbij’, uitgegeven door Damiate N.V. (Haarlems Dagblad}. In de jaren daama bleef hij veel schrijven, met name veel liedjes, kinderverhalen en stripverhalen.

Zo schreef hij in 1983 de fietscross-strip Tjerk en Punkie voor het maandblad ‘Fietscross-magazine’. In 1964 werd door uitgeverij Aramith een serie kabouterboeken van Ed Stoete uitgegeven, genaamd: Diksnor en Dunmuts. In 1967 volgde bij Uitgeverij Kluitman de serie Petra, Pien en Rik en De Red Arrows. Zijn hobby’s zijn karate, hardlopen en tennis.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.