Dirk Scheele

Informatie over Dirk Scheele

Kinderpopster Dirk Scheele toert al jaren met zijn vrolijke kinderliedjes langs theaters en poppodia in Nederland en België. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen zoals rock & roll, blues-, pop-,  dance-, klassiek en wereldmuziek  in een eigen herkenbare stijl, die hij vertaalt naar het niveau van de kinderen.

In zijn theatervoorstellingen  brengt Dirk de kinderen op speelse wijze liefde voor muziek bij. Hij speelt naast z’n favoriete instrument de gitaar ook diverse andere instrumenten, maar maakt ook muziek met bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed! Elk liedje is een klein theaterstuk en alle kinderen in de zaal mogen volop meedoen. Eén groot kinderfeest!

Dirk Scheele is momenteel dagelijks te zien op Nickelodeon (Nick Jr) met zijn televisieserie ‘Op Stap met Dirk Scheele’ met gastrollen van o.a. Jeroen van der Boom, Kathleen en Hakim, Daarnaast zend Z@ppelin geregeld de registratie van zijn theatervoorstelling Dikkie Dik en zijn vriendjes uit.

Dirk heeft inmiddels veel cd’s, dvd’s, tv-series en boeken gemaakt en trekt volle zalen met hits als ‘Ik woon in een huis’, ‘Op de kinderboerderij’ en ‘Lieveheersbeestje’. In 2014 zat Dirk 20 jaar in het vak! Dit jubileum werd groots ingeluid met de landelijke première van de theatervoorstelling ‘Op Stap met Dirk Scheele’ in schouwburg Amstelveen op 19 januari.

Vroeger

Dirk Scheele begon als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte Dirk de overstap naar het theater. Het werd een enorm succes!


Dirk Scheele Boeken Bekijk alle boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.