Cindy Jeffries

Cindy Jeffries woont samen met haar man en haar jongste zoon in Engeland. Haar twee oudste kinderen wonen niet meer thuis. Zodra ze leerde lezen en schrijven begon ze met het schrijven van verhalen. Die las ze voor aan haar twee jongere zusjes. Ook schreef ze over haar oudere broer en zijn vrienden. In huis speelden ze veel muziek. Cindy’s broer speelde piano, haar jongste zusje piano en cello en haar andere zus en zij speelden gitaar. Ook haar vader speelde piano.

Cindy’s lievelingsvakken op school waren: Engels, geschiedenis en tekenen. Ze was heel erg slecht in wiskunde en Frans. Nadat ze haar school had afgemaakt wilde ze graag aan de slag als schrijfster, maar het lukte haar niet om haar verhalen gepubliceerd te krijgen. Ze begon daarom aan een opleiding om lerares te worden, maar daar hield ze na een jaar al mee op. Ze bleef wel schrijven maar nog steeds wilde niemand haar verhalen uitgeven.

Omdat Cindy toch aan het werk moest, had ze verschillende andere banen. Zo verkocht ze serviesgoed, stond ze achter een bar, was DJ, verkocht antiek, maakte Venetiaanse maskers en begon een uitzendbureau. Uiteindelijk begon ze met het verkopen van boeken aan scholen. Maar haar droom was nog steeds om haar eigen boeken te verkopen… Haar jongste zoon stelde voor dat ze een boek voor hem zou gaan schrijven. Dat boek werd het eerste boek dat is uitgegeven! Sindsdien werkt Cindy als schrijfster.

Ze heeft een eigen, Engelstalige website. De foto van Cindy Jefferies is gemaakt door Neil Kendall en het copyright is in handen van uitgeverij Usborne Books.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.