Chris Vegter

Chris Vegter is geboren in 1952 in Stadskanaal. Tegenwoordig woont hij in Assen. Hij is leerkracht en adjunct-directeur van een basisschool. Toen hij nog maar net leerkracht was, deed Chris Vegter al zijn uiterste best om kinderen boeken te laten lezen. Sommige kinderen vonden dat niet leuk. Zij wilden alleen de allerdunste boekjes lezen; boeken van één bladzijde. Daarom scheurde Chris Vegter elke dag een bladzijde uit een boek en liet hen dat lezen. ‘Omdat ik dat toch wel zonde vond van het boek, ben ik zelf maar verhalen gaan schrijven,’ vertelt hij.

In 1980 schreef hij zijn eerste verhaal voor kinderen. Het ging over watervervuiling. In 1982 schreef hij een verhaal voor de jeugd van 11 tot 13 jaar. Dit ging over waterschappen in Drenthe. In 1984 begon Chris Vegter over Wouter te schrijven. De kinderen in zijn klas mochten het lezen en vonden het leuk. In 1987 werd zijn eerste boek uitgegeven: Wouter, het vliegende wonderkind. Chris Vegter schrijft graag malle verhalen en verhalen met veel fantasie. ‘Kinderen vinden niets te gek,’ zegt hij.

Chris heeft Wouter op een gekke manier bedacht. ‘Ik lag op een avond in bed en haalde diep adem. Mijn buik vulde zich met lucht en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als de lucht erin zou blijven.’ Dat werd de basis van zijn eerste Wouter-boekje. Chris Vegter doet heel veel. Hij helpt bij het schrijven van lesbrieven voor scholen en hij geeft lezingen over kinder- en jeugdliteratuur. Verder werkt hij mee aan de ontwikkeling van een nieuwe taal- en leesmethode voor school en bespreekt hij boeken voor de radio. Naast dat alles heeft hij zelfs nog tijd voor zijn hobby’s zoals zeilvliegen, tennissen en lezen.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.