Annemarie Bon in de spotlights

In de rubriek Auteur in de spotlights staat om de twee weken een auteur of andere creatieveling in ‘the spotlights’. Hierdoor leer jij de auteur/illustrator beter kennen.

Deze week in de spotlights: Annemarie Bon

Kinderboekenschrijfster Annemarie Bon

Annemarie Bon

Korte introductie
Annemarie Bon was biochemisch analist, freelancejournalist bij het Brabants Dagblad en hoofdredacteur van het kinderblad Taptoe, maar als auteur van verhalen en boeken voor jong en oud vond zij pas echt haar draai. Ze heeft minstens honderdvijftig titels op haar naam staan, maar is zo langzamerhand een beetje de tel kwijtgeraakt.

Als ik een autobiografie van mijn leven zou schrijven, dan zou die heten… Hm, ik zou nooit een autobiografie schrijven! Maar als het echt moest, dan zou ik hem ‘Een feestje!’ noemen, want dat is wat ik van het leven vind.

 

 

Mijn raarste eigenschap is… Niet verder vertellen, want ik schaam me er wel voor, maar ik zit altijd aan mijn nagels te ‘pullukken’. Ze zien er daardoor niet uit.

Ik heb het stopwoordje… En het woord dat ik mooi/speciaal vind is…

Super is echt wel een stopwoordje van me. En mijmeren vind ik wel een mooi woord. Als schrijver vul ik daar hele dagen mee. Het lijkt heel lui, maar mijmeren is toch echt hard werken, hoor.

Annemarie Bon tijdens de nationale geschiedenisquiz

Geschiedenisquiz

Mijn favoriete quote is… Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Veel mensen hebben een kort lontje en zijn soms zo intolerant. Leef je eens in een ander in. In een vluchteling bijvoorbeeld.

 Momenteel lees ik in het boek… De onervarenen van Joke van Leeuwen.

 

Mijn favoriete kinderboek is… Dat is een moeilijke. Er zijn zo veel geweldige kinderboeken! Ik hou van de boeken van Gideon Samson, Anna Woltz, Simon van der Geest, Benny Lindelauf, Guus Kuijer, Joke van Leeuwen, Paul Biegel, J.K. Rowling, Bette Westera en ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan echt niet kiezen.

 Mijn favoriete boekomslag is van het boek… Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh. Ik vind dat Marja Meijer perfect de sfeer van ‘De Aardappeleters’ heeft weergegeven en toch in haar eigen vlotte stijl is blijven tekenen. Heel knap!

Kerkje in Nuenen

Kerkje in Nuenen

Het schuurtje waar Vincent van Gogh zijn atelier had

Het schuurtje waar Vincent van Gogh zijn atelier had

 

 

 

 

 

 

 

 

Als ik nog maar één boek mocht lezen voor de rest van mijn leven, dan zou ik kiezen voor het boek… In de ban van de ring! Dat boek heb ik sowieso al minstens twaalf keer gelezen en ook de films heb ik talloze malen gezien. Van dat boek heb ik nog nooit genoeg gekregen. Dat zal in de toekomst vast ook niet gebeuren. En wat ook fijn is? Het is lekker dik!
Als ik iemand uit mocht kiezen als mijn mentor, dan zou ik kiezen voor… Guus Kuijer

  • Reacties