Amerikaanse bestsellerauteur Alex Gino bezoekt Plukker

Maandag 26 september brengt de Amerikaanse bestsellerauteur Alex Gino, tijdens zijn Europese tournee, een bezoek aan boekhandel Plukker in Schagen. Gino schreef twaalf jaar aan George, een prachtig jeugdboek over een trans jongen dat momenteel wereldwijd vele harten verovert. Alex Gino wordt om 14.00 uur geïnterviewd door literair recensent Jaap Friso. De bijeenkomst die ook wordt bezocht door circa 60 leerlingen van de Sint Aloysius School is gratis toegankelijk. Aansluitend vindt er een signeersessie plaats.

GEORGE
Wereldwijd ontvangt het jeugdboek George prachtige recensies. Zo zegt de Nederlandse kinderboekenauteur Edward van de Vendel: ‘Sommige boeken zijn niet alleen bijzonder goed, maar ook bijzonder belangrijk. George is zo’n boek’. George gaat over een jongen. Om te zien tenminste. Want George weet zelf dat ze een meisje is. Ze houdt dit voor iedereen geheim. Totdat ze met de klas een toneelstuk van haar lievelingsboek gaan opvoeren. George wil supergraag de hoofdrol van Charlotte spelen. Maar ze mag van de juf niet eens auditie doen… omdat ze een jongen is. Samen met haar beste vriendin Kelly bedenkt George een plan. Zodat ze niet alleen Charlotte kan zijn – maar vooral zichzelf, voor eens en altijd.

ALEX GINO
Alex Gino beschrijft zichzelf als ‘fat queer trans activist’ en is lid van We Need Diverse Books, een stichting die zich sterk maakt voor meer diversiteit in (kinder)boeken. Alex Gino houdt van glitter, ijsjes, tuinieren, flauwe woordgrappen en verhalen die gaan over de verscheidenheid en complexiteit van het leven. Alex Gino is transgender en geeft lessen en geeft hier cursussen en lessen over.

JAAP FRISO
Jaap Friso werkte en werkt als journalist en publicist voor diverse media waaronder radio 1. Momenteel is hij beleidsadviseur bij de NCRV, jeugdboekenrecensent en jurylid van de Woutertje Pieterseprijs.

Auteursbezoek Alex Gino en interview over het kinderboek George. Maandag 26 september 14.00 – 15.00 uur. Toegang is gratis. Boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 71-75 Schagen

‘Lees dit boek’ – John Green

‘Wat een prachtig boek! Ik wil nog een verhaal. Ik wil méér lezen over George.’ – Meester Bart

Ik mag zijn wie ik ben campagne over George van Alex Gino

  • Reacties