Vacatures

Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. is de oudste kinder- en jeugdboekenuitgeverij van Nederland (sinds 1864) en geeft boeken uit voor een brede doelgroep. Met auteurs als Fred Diks, Monica Maas, Stine Jensen, Christine Linneweever, Gertrud Jetten en vele anderen. Er verschijnen per jaar ongeveer 70 nieuwe titels.

Het imprint Pepper Books is gericht op volwassenen. Pepper Books ken je van succesvolle titels van o.a. Manon Ossevoort, Marlies Allewijn en Sarah Crossan. Per jaar verschijnen er in dit volwassen fonds ca. 6 nieuwe titels.

Uitgeverij Kluitman/Pepper Books is op zoek naar:

Stagiair(e)s voor de afdelingen marketing en redactie

Duur stage:
ca. 6 maanden (januari - juli 2021)

Werkzaamheden stagiair afdeling marketing:
Mee-organiseren boekpresentaties, vertegenwoordiging van de uitgeverij op beurzen, onderhoud van de website, verzorgen van mailings, (helpen bij) opzetten en uitvoeren van promotionele projecten.

Werkzaamheden stagiair afdeling redactie:
Onder andere beoordelen van manuscripten, schrijven van aanbiedingsteksten en achterplatteksten, meedenken over omslagen, ondersteunen bij presentaties, meedenken over (online) campagnes, corrigeren van proeven en nog veel meer.

Profiel
– Affiniteit met de uitgeverij en beide fondsen
– Volgt een passende opleiding op minimaal HBO-niveau
– Goede schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid
– Geen problemen met deadlines
– Zelfstandig en initiatiefrijk
– Creatief en commercieel
– Kan out of the box denken

Wij bieden:
– Een leerzame en veelzijdige stage
– Goede begeleiding
– Een informele werksfeer
– Stagevergoeding
– Veel zelfstandigheid

Iets voor jou? Stuur z.s.m. een mail met motivatie en c.v. naar: ika@kluitman.nl o.v.v. ‘redactiestagiair’ of 'marketingstagiair'.

/