Kluitman biedt (basis-)scholen een ruime keuze aan lesbrieven. Bekijk en download de lesbrieven!


Lesbrief Alles wat ik voel

Deze lesbrief hoort bij Alles wat ik voel van Zilveren Griffel-winnaar Stine Jensen.

Alles wat ik voel is een boek dat kinderen bewust maakt van hun eigen gevoelens én hen stimuleert erover na te denken. Maar daarnaast biedt het ouders en leerkrachten ook een mooi handvat om allerlei emoties bespreekbaar te maken.
In dit boek staan 20 emoties centraal, die steeds worden ingeleid met een persoonlijk verhaal. In deze lesbrief worden de inleiding en vijf emoties behandeld. Het is handig om het inleidende stukje bij elke emotie steeds voor te lezen.
Daarna volgen vragen en activiteiten. De vragen zijn het meest geschikt voor een klassengesprek. Er is geen antwoordblad, want bij veel vragen geldt dat er geen goede of foute antwoorden zijn. De bedoeling is dat leerlingen door samen te praten of te overleggen met een klasgenoot op nieuwe ideeën komen.

Download de lesbrief


Lesbrief George

Deze lesbrief hoort bij George van Alex Gino.

Als mensen naar George kijken, denken ze een jongen te zien. Maar zelf weet George dat ze een geen jongen is. Ze weet zeker dat ze een meisje is.
Deze lesbrief past goed bij het thema over genderdiversiteit.

Lesbrief George van Alex Gino


Lesbrief Lieve Stine, weet jij het?

Deze lesbrief hoort bij Lieve Stine, weet jij het? van Stine Jensen en Sverre Fredriksen. Dit boek bestaat uit 20 brieven en antwoorden van filosoof Stine. Deze lesbrief bestaat uit zes lessen. Elke les begint met een brief uit het boek, die klassikaal gelezen kan worden. Daarna volgen vragen en activiteiten. De vragen zijn het meest geschikt voor een klassengesprek. Er is een antwoordblad, maar bij veel vragen geldt dat er geen goede of foute antwoorden zijn. De bedoeling is dat leerlingen door samen te praten op nieuwe ideeën komen.

Download de lesbrief

Download het antwoord blad


Lesbrief Marokko, here we come!

Deze lesbrief hoort bij Marokko, here we come! van Sanne de Bakker. Leerlingen kunnen dit boek zelfstandig lezen of het boek kan klassikaal worden voorgelezen. Deze lesbrief bestaat uit zes lessen. Elke les hoort bij een bepaald aantal hoofdstukken en bevat vragen en (groeps)activiteiten. Er kan ook een selectie worden gemaakt uit de opdrachten. De lesbrief is goed te combineren met een project over Marokko. De antwoorden op de meeste vragen zijn in het boek te vinden en af en toe zal de leerling iets moeten opzoeken via internet. Bij deze lesbrief hoort een antwoordblad. Lesbrief is gemaakt door Lotte Dijkstra.

Download de lesbrief

Download het antwoordblad


Pagina 1 van 212