Lesbrief Klein Konijn

Deze lesbrief hoort bij het boek Klein Konijn wil met de trein

Klein Konijn wil met de trein van Lida Dijkstra en Natascha Stenvert is een vrolijke prentenboek, vol details. Het verhaal is in rijmende coupletjes geschreven.

Vandaag geeft opa Ko een feest
omdat hij jarig is.
‘Ik heb een plan!’ zegt Klein Konijn.
‘We gaan naar opa met de trein!’

Mama vindt het goed. Maar als ze op het station komen, blijkt de trein vertraging te hebben. Ze moeten verder met de bus. Ook die krijgt pech, waardoor ze verder reizen met een trekker… en een motor… en een boot en ten slotte…

 

Download de lesbrief


Lesbrief Vluchteling

Deze lesbrief hoort bij het boek Vluchteling van Alan Graz

Dit is de lesbrief bij het boek Vluchteling van Alan Gratz. Vluchteling beschrijft de levens van Josef, Isabel en Mahmoud. Zij zijn door de tijd en ruimte gescheiden, maar hebben desondanks veel met elkaar gemeen. Door het dreigende gevaar in hun landen van herkomst, is ieder van hen noodgedwongen te vluchten. Alle drie laten ze noodgedwongen alles wat vertrouwd is achter in hun zoektocht naar een betere toekomst.

Download Lesbrief
Download het antwoordenblad


Lesbrief Feestje in mijn hoofd

Deze lesbrief hoort bij het boek Feestje in mijn hoofd van Stine Jensen

Dit is een lesbrief bij het boek Feestje in mijn hoofd, geschreven door Stine Jensen. Dit boek gaat helemaal over geluk. In ieder hoofdstuk staan vragen die zeer geschikt zijn voor een klassengesprek of een discussiekring. De rest van de opdrachten zijn ondersteunend bij een bepaald hoofdstuk en zijn het meest geschikt om klassikaal uit te voeren.

Download de lesbrief


Lesbrief Junglekoorts

Deze lesbrief hoort bij het boek Junglekoorts van Fiona Rempt

Arani is hard op weg om een echte krijger te worden, wanneer zijn moeder een beslissing neemt waardoor alles verandert: ze gaan terug naar Nederland. Weg bij hun stam. Weg uit het regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea, naar een wereld die hij alleen maar uit verhalen kent.
Download de lesbrief


Lesbrief Alles wat ik voel

Deze lesbrief hoort bij Alles wat ik voel van Zilveren Griffel-winnaar Stine Jensen.

Alles wat ik voel is een boek dat kinderen bewust maakt van hun eigen gevoelens én hen stimuleert erover na te denken. Maar daarnaast biedt het ouders en leerkrachten ook een mooi handvat om allerlei emoties bespreekbaar te maken.
In dit boek staan 20 emoties centraal, die steeds worden ingeleid met een persoonlijk verhaal. In deze lesbrief worden de inleiding en vijf emoties behandeld. Het is handig om het inleidende stukje bij elke emotie steeds voor te lezen.
Daarna volgen vragen en activiteiten. De vragen zijn het meest geschikt voor een klassengesprek. Er is geen antwoordblad, want bij veel vragen geldt dat er geen goede of foute antwoorden zijn. De bedoeling is dat leerlingen door samen te praten of te overleggen met een klasgenoot op nieuwe ideeën komen.

Download de lesbrief


Lesbrief George

Deze lesbrief hoort bij George van Alex Gino.

Als mensen naar George kijken, denken ze een jongen te zien. Maar zelf weet George dat ze een geen jongen is. Ze weet zeker dat ze een meisje is.
Deze lesbrief past goed bij het thema over genderdiversiteit.

Lesbrief George van Alex Gino


Pagina 1 van 212