• THEBW
  • Bobbi viert kerst (groot)
  • Bleshof. Feest op de bleshof
  • Heksje Lilly Op avontuur bij minimensjes
  • Pien en Puk krijgen nieuwe buren
  • Avontureneiland
  • Op zoek naar dolfijnen
  • Fee Fleur
  • Volbloed
  • Informatieve kinderboeken

Het maken van een boekbespreking

Een boek kiezen

De voorbereiding: het kiezen van een boek

Bedenk eerst heel goed over welk boek je een boekbespreking wilt gaan houden. Je kunt het beste een boek uitkiezen dat je leuk vindt (of vond) om te lezen.

Controleer daarna of je wel informatie kunt vinden over de schrijver. Je kunt kijken op de website van de uitgeverij waar het boek is uitgegeven of je kunt bijvoorbeeld op Google kijken of er iets over de auteur of over het boek zelf is geschreven. Ook kun je in de bibliotheek in naslagwerken gaan zoeken. Misschien kun je alvast kijken of er wat plaatjes zijn die je kunt gebruiken in je boekverslag. Doe je je boekverslag bijvoorbeeld over de serie "Op zoek naar dolfijnen" dan kun je op zoek gaan naar een plaatje over de soorten dolfijnen die voorkomen in die boeken. Op die manier weet je van te voren of je extra informatie kunt vinden.

Kijk ook bij de biografieën op onze website

Wat moet ik allemaal vertellen?

Een boekbespreking heeft vaak een bepaalde opbouw. Misschien heb je die meegekregen van je school. Een aantal onderwerpen wordt meestal standaard behandeld en moet worden vermeld in je boekbespreking. Hieronder zie je onderwerpen die je meestal moet noemen in je boekbespreking.

Titel

Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen?

De schrijver/auteur

Vaak moet je wat vertellen over de schrijver van het boek. Op de site van uitgeverij Kluitman kun je van meer dan 150 kinderboeken auteurs en illustratoren biografieën vinden. Als de auteurs zelf een site hebben dan staat er een link bij vermeld. Natuurlijk kun je ook op internet of in de bibliotheek verder zoeken naar informatie. Je kunt wat vertellen over het leven van de schrijver en bijvoorbeeld ook of hij/zij ook andere boeken heeft geschreven.

De illustrator

In sommige gevallen is er ook informatie beschikbaar over de illustrator van het boek. Het is dan natuurlijk ook leuk om daar wat over te vertellen. Dit maakt je boekbespreking nog completer. Het omslag van een boek is soms doorslaggevend bij het kiezen van een boek en het belang van de illustrator moet dus niet onderschat worden.

Wanneer is het boek verschenen?(dit wordt niet altijd in de boeken vermeld)

Door welke uitgeverij is het uitgegeven?

Hier kun je ook wat over de (geschiedenis van de) uitgeverij vertellen. (Op onze site vind je die bijvoorbeeld op deze pagina.)

Is het een deel uit een serie? Of een losse titel?

Heeft de auteur meer boeken geschreven met dezelfde hoofdpersoon? Horen die titels bij elkaar? Dan spreek je van een serie.

Is het boek vertaald?

In sommige gevallen is een boek vertaald uit een andere taal. In dat geval kun je vertellen in welke taal het origineel is geschreven. Je kunt ook vermelden door wie het boek is vertaald.

Wanneer speelt het verhaal zich af?

Gaat het boek over iemand die heel lang geleden leefde of speelt het zich in de toekomst afspelen.

Waar speelt het verhaal zich af?

Speelt het zich in een dorp in Nederland af of in een stad in België? Of misschien wel op de maan?

Wat is het genre van het boek?

Oftewel: wat voor soort boek heb je gelezen? Een vrolijk of juist heel zielig verhaal? Of juist heel spannend of grappig? Of speelt het zich af in een fantasiewereld?

Waar gaat het boek over?

Vertel in het kort waar het boek over gaat. Je kunt ervoor kiezen om helemaal te vertellen waarover het gaat maar je kunt natuurlijk ook nog wat geheim houden. Bijvoorbeeld bij een detective kun je ervoor kiezen om niet te verklappen wie de dader was!

Hoofdpersonen en andere personages

Wie komen er voor in het boek? Wie is de hoofdpersoon? Wat voor iemand is de hoofdpersoon? En de andere personages?

Past de titel van het boek bij het verhaal?

Weet je door het lezen van de titel meteen waar het boek over gaat? Zegt de titel direct iets over de inhoud van het boek?

Wat vond je van het boek?

Vond je het leuk of misschien heel spannend? Of was het verrassend of viel het juist heel erg tegen? Is het een aanrader voor anderen om te lezen?

Een fragment

Het is leuk om te eindigen met een fragment uit het boek. Geen lang stuk maar gewoon een stukje wat het idee ondersteunt wat jij van het boek vond. Dus een leuk of misschien verrassend stukje of net dat spannende stukje voordat...

Tenslotte

Zorg dat je boekbespreking er netjes uitziet. Maak een omslag, een inhoudsopgave en vermeld als laatste ook waar je je informatie hebt gevonden. Deel de verschillende hoofdstukken duidelijk in. Lees je boekbespreking goed door en let erop dat er geen typefouten in zijn blijven staan.
Klik op een smiley om hem toe te voegen.Reacties

Door: narine
Geplaatst op: 2015-02-21 16:09:46
Ik heb zo veel geleerd bedankt
Door: appelxfreak
Geplaatst op: 2015-02-16 21:24:45
Thnxx
Door: chioma
Geplaatst op: 2015-02-09 20:27:44
dit hielp me echt ik had hem in 1 dag voor mijn boekbespreking af
Door: lorraine
Geplaatst op: 2015-02-07 21:15:09
hoi kunnen jullie mij helpen ik heb bijna me boekbespreking en weten jullie een goede samenvatting van het boek flashback van Eva Burgers. snel reageer heb hem bijna groetjes lorraine
Onze reactie:
Hoi Lorraine, Flashback is de derde titel in de vorig jaar gelanceerde lijn Kluitman jeugdthrillers. De lijn ging meteen succesvol van start met de eerste jeugdthriller van Eva Burgers Stille getuige, en met Onzichtbaar van Jonge Jury-winnares Natasza Tardio. Flashback gaat over Lynn die na een avondje shoppen als uit het niets van haar fiets wordt gerukt, in elkaar wordt geslagen en in het ziekenhuis belandt. De volgende dag kan ze zich bijna niets meer van het voorval herinneren, en dan beginnen de vragen. Waarom zij? Wat is er precies gebeurd? Wie was het? Soms zijn de antwoorden dichterbij dan je denkt... Informatie over de schrijfster kan je hier vinden: http://www.jeugdthrillers.nl/auteurs/eva-burgers/ Succes met je boekbespreking!
Door: bomma
Geplaatst op: 2015-02-01 16:54:18
Reactie
Door: Walid
Geplaatst op: 2015-02-01 15:22:43
HELP!
Onze reactie:
Hoi Walid, Waar kan ik je mee helpen? Groejes, Arja
Door: ap
Geplaatst op: 2015-01-28 19:06:05
super veel en goeie tips bedankt
Door: ellen
Geplaatst op: 2015-01-27 18:01:49
Ik moet een boekbespreking houden maar ik weet het niet goed. Moet ik ook het einde verklappen? Of moet ik zorgen dat anderen het willen lezen de juf gaf geen uitleg :O ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. En snel want ik ben een beetje . Want ik wil geen slecht punt halen want dat zou NIET zijn
Onze reactie:
Beste Ellen, Ik zou het einde van het boek niet verklappen en het spannend houden. Lijkt me veel leuker voor je boekbespreking. Veel succes! Groetjes, Arja
Door: Anna
Geplaatst op: 2015-01-27 17:44:55
Handig zo\'n website
Door: claas
Geplaatst op: 2015-01-26 19:11:22
help me snel AUB!!!!!!!!
Onze reactie:
Hoi Claas, Waar kan ik je mee helpen? Groetjes, Arja
Door: iemand
Geplaatst op: 2015-01-26 11:46:45
hoi, ik zit in de 2de en ik heb er best wel wat aan, ik moet alleen de boekbespreking in 10-15 minuten doen, en ik heb een paar punten die ik moet doen, en dat zijn: kenmerken, fragment, info over hoofdpersoon, samenvatting, mening en info over schrijver. Ik heb alleen wat meer kenmerken van het boek nodig. Hebben jullie misschien een tip, en weten jullie nog iets leuks voor erbij zodat de boekbespreking wat langer duurt...?
Onze reactie:
Hallo iemand, Fijn dat je wat aan de informatie hebt. Je kunt natuurlijk ook altijd nog wat vertellen over de uitgever waar het boek is verschenen. Dat is meteen een aantal minuten extra. Misschien zijn er andere boeken verschenen in de serie waar je iets over kunt zeggen of je kunt andere boeken aanbevelen die op het boek lijken dat je hebt gekozen. Heel veel succes! Groetjes, Arja
Door: hoi
Geplaatst op: 2015-01-18 17:39:37
hoi wat is kluitman?
Onze reactie:
Hoi Hoi, Kluitman is de naam van de grondlegger (de meneer die begonnen is met het bedrijf). Zijn naam was Pieter Kluitman en hij is in 1864 begonnen met de uitgeverij. Op http://www.kluitman.nl/geschiedenis-kluitman/ kun je de geschiedenis van Kluitman lezen. Een uitgeverij is een plek waar boeken worden gemaakt. Ze worden hier niet gedrukt. Dat wordt gedaan bij de drukkerij. Groetjes, Arja
Door: Marthe
Geplaatst op: 2015-01-18 12:50:19
Ik moet mijn boekpromoten met een filmpje of knutselwerk. Ik weet niet wat ik moet maken . Help me a.u.b.
Onze reactie:
Hallo Marthe, Over welk boek ga je het doen? Je kunt proberen om iets dat in het verhaal gebeurt na te tekenen. Of je maakt een filmpje dat je het boek aan het lezen bent? Of je maakt een knutselwerk van de beste plek ter wereld waar je dit boek kunt lezen? Veel succes! Arja
Door: hooi
Geplaatst op: 2015-01-15 20:35:56
Over 2maart moet ik een boeken beurt houden!!! Ik weet dat ik nog veel tijd heb maar toch help me alstublieft!!!
Onze reactie:
Wat goed dat je hier al zo op tijd mee begint! Het belangrijkst is: over welk boek wil je je boekverslag houden? Het is het makkelijkst om je verslag over een boek te doen die je erg leuk vindt. Probeer alle tips die op deze pagina staan toe te passen. Als je daarna nog vragen hebt helpen we je graag. Veel succes! Groetjes, Anoek
Door: Ella06
Geplaatst op: 2015-01-09 18:29:00
oke
Door: Anoniem
Geplaatst op: 2015-01-07 20:43:55
Heel erg handig mijn juf heeft ze al gekopieerd en aan onze klas gegeven
Door: Isabelle
Geplaatst op: 2015-01-07 15:59:42
Ik moet een boekbespreking maken over een waargebeurd (historisch) verhaal. Ik zit in groep 7. Kun je mij een paar titels geven die ik zou kunnen gebruiken? Alvast bedankt. Groetjes, Isabelle
Onze reactie:
Hallo Isabelle, Oei, dat zal nog niet meevallen voor mij om er een paar voor je op te noemen. Afke's Tiental is een bijzonder boek dat een mooi beeld geeft van een periode in de geschiedenis van Nederland. Slavenhaler van Querido is gebaseerd op waargebeurd verhaal maar het is, net als "Afkes's Tiental" en "Slaaf") wel fictie, dus bedacht. Bij Kluitman verscheen het boek "Slaaf" van Joyce Hansen. Alleen is dat boek bij ons niet meer leverbaar. Helaas heb ik niet meer suggesties voor je op dit moment. Toch veel succes met je boekbespreking. Groetjes, Arja
Door: danique
Geplaatst op: 2015-01-07 14:09:09
ik zit in groep 8 en er moet ook een PowerPoint bij hoe moet je dat dan doen??
Onze reactie:
Beste Danique, Je kunt alle informatie, foto van het omslag en eventueel een foto van de tekst in je powerpoint presentatie gebruiken. Ook kun je een foto maken terwijl jij het boek leest op een grappige plek. Dan heb je nog iets leuks te laten zien terwijl jij vertelt op welke plekken je allemaal graag leest. Om de PowerPoint presentatie te maken (het technische gedeelte) kun het beste aan iemand in je omgeving vragen. Succes. Groetjes, Arja
Door: Osman
Geplaatst op: 2015-01-04 15:13:46
ik snap het niet helemaal
Onze reactie:
Dag Osman. Wat snap je niet helemaal? Misschien kunnen we je ermee helpen! Groet, Anoek
Door: iemand die fan is van Carry Slee
Geplaatst op: 2014-12-25 11:34:25
ik vind het wel grappig. zelf heb ik de hele serie van Timboektoe gelezen, dus ik ga daarvan een boek uitkiezen
Door: yasmine
Geplaatst op: 2014-12-19 20:23:09
Reactie
Door: Vera
Geplaatst op: 2014-12-12 19:53:07
ik heb er niks aan ik zit in de 1e op Heemgaard en moet een boekverslag maken voor Nederlands maar dit is voor groep8
Onze reactie:
Beste Vera, Voor de eerste zul je inderdaad ook weer andere dingen moeten vertellen in je boekbespreking. Helaas kunnen we niet voor iedereen een passend antwoord maken op de site. Ik wens je veel succes met je boekbespreking. Groetjes, Arja
Door: Vaapje
Geplaatst op: 2014-12-11 17:02:13
Leuk, maar ik zoek meer tips om het wat meer fun te maken zoals aan het einde een quiz ofzo...
Onze reactie:
Beste Vaapje, Over welk boek doe je een boekbespreking? Leuk idee om een quiz te doen aan het einde van je boekbespreking! Misschien kan je wat vragen stellen over wat je hebt verteld (hoe heet de hoofdpersoon, de auteur enzovoorts). Ook hebben we meerder kleurplaten op de website, deze zou je ook kunnen uitdelen aan het einde. Veel succes!
Door: lala
Geplaatst op: 2014-12-08 19:06:26
hoi ik heb 272839 fouten
Onze reactie:
Hallo Lala, Waar heb je al die fouten voor? In je boekbespreking? Misschien kunnen we je nog verder helpen?
Door: isa
Geplaatst op: 2014-12-08 15:49:58
Reactie Echt super goeie tips
Door: fleur
Geplaatst op: 2014-12-02 19:24:59
leuk
Door: senna
Geplaatst op: 2014-11-24 16:43:11
de tips hebben erg goed geholpen
Door: Nienke van der Schaaf
Geplaatst op: 2014-11-24 11:41:46
Hallo, Ik moet dit jaar voor het eerst een boekbespreking doen. Ik zit in groep 6. Voor mijn begrijpend lezen heb ik een onvoldoende. Kunt u me een paar titels geven die ik zou kunnen gebruiken. Alvast bedankt. groetjes Nienke
Onze reactie:
Beste Nienke, Leuk dat je een boekbespreking mag doen. Dan kun je echt een boek kiezen dat je zelf erg leuk vindt. Er zijn een aantal titels die geschikt kunnen zijn. Als je van paarden houdt bijvoorbeeld de serie 'De Bleshof', of als je van spannende en grappige boeken houdt 'Heksje Lilly wordt een prinses'. Wat ook een erg leuk boek is is 'Juf Rommelkont'. Als je een boek hebt uitgekozen, lees het dan rustig en gebruik de tips op deze site voor het maken van een boekbespreking. Vergeet niet dat je iets kunt vertellen over de schrijver van het boek, over de illustrator en over de uitgeverij waar de boeken zijn uitgegeven. Als je het over een boek doet dat bij Kluitman is uitgegeven (gemaakt dus) dan kun je iets vertellen over de geschiedenis want Kluitman bestaat dit jaar 150 jaar. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Heel veel succes met je boekbespreking. Groetjes, Arja
Door: anne marie
Geplaatst op: 2014-11-23 17:42:03
danku voor je tips die zijn kij goed ik heb een 10/10 danku
Door: linda
Geplaatst op: 2014-11-23 15:24:44
llllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkkkkkk
Door: dana
Geplaatst op: 2014-11-20 17:59:29
het is super leuk om een boekbespreking te maken en ik heb een tip als je met pen schrijft moet je het wel zelf kunnen lezen. veel plezier met je boekbespreking
Door: Yannick
Geplaatst op: 2014-11-17 18:26:21
Hallo Is boek Het leven van looser geschikt voor boekenkring van groep 6? Welke AVI moet ik anders aanhouden voor goede lezer mid groep 6? Bedankt Groeten Yannick
Onze reactie:
Beste Yannick, Oei, ik weet niet precies voor welke groep dat boek geschikt is. Voor Groep 6 zou je James Blond kunnen lezen en anders de serie Avontureneiland, of Koen Kampioen -als je van voetbal houdt. Heel veel succes! Groetjes, Arja
Door: lotte
Geplaatst op: 2014-11-17 18:00:33
leuk heb een 10 voor mijn boekbespreking
Onze reactie:
Hi Lotte, Wat goed! Gefeliciteerd!
Door: joey
Geplaatst op: 2014-11-10 20:55:05
help ik moet een boek bespreking doen over een Latijns boek pls help me
Onze reactie:
Beste Joey, Welk boek heb je gekozen? Eigenlijk gaat de rest van de boekbespreking natuurlijk hetzelfde als wanneer je een Nederlands boek kiest. Praat over de inhoud, de titel, de schrijver, de tijd wanneer het verhaal zich afspeelt en dat soort zaken. Heel veel succes! Groetjes, Arja
Door: Reinout
Geplaatst op: 2014-11-10 15:11:11
Hey, ik hou mijn boekbespreking binnen 5 dagen maar hij moet tussen de 5 en 10 minuten duren en hij duurt er maar drie. Kunnen jullie mij helpen?
Onze reactie:
Beste Reinhout, Heb je al wat verteld in je boekbespreking over de schrijver, de illustrator en eventueel over de uitgeverij? Als je het over een boek van Kluitman doet dan kun je iets vertellen over de geschiedenis van de uitgeverij. Dat Kluitman al 150 jaar bestaat enzo. Je vindt dit bij de "geschiedenis". ALs je ene boek uit een serie hebt dan kun je ook vertellen over andere delen uit de serie. Dan heb je vast genoeg te vertellen om je tijd te vullen. Succes!!!
Door: Annabel
Geplaatst op: 2014-11-07 17:16:57
heeyy,, het zijn goeie tips ik moet een boekbespreking houden over een engels boek ik moet het in het engels houden ik hoop dat jullie tips me zullen helpen groetjes Annabel
Onze reactie:
Hallo Annabel, Heb je je boekbespreking al gehouden? Het klinkt misschien raar, maar natuurlijk is de inhoud van de boekbespreking hetzelfde of je het nu in het Nederlands of in het Engels moet doen. Probeer duidelijke, korte antwoorden te formuleren als je Engels nog wat moeilijk vindt. Je kunt je boekbespreking eerst in het Nederlands maken en het dan vertalen naar het Engels. En het allerbelangrijkste is om een boek te kiezen wat je héél erg leuk vindt! Heel veel succes! Groetjes, Arja Onze reactie:
Hallo Annabel, Heb je je boekbespreking al gehouden? Het klinkt misschien raar, maar natuurlijk is de inhoud van de boekbespreking hetzelfde of je het nu in het Nederlands of in het Engels moet doen. Probeer duidelijke, korte antwoorden te formuleren als je Engels nog wat moeilijk vindt. Je kunt je boekbespreking eerst in het Nederlands maken en het dan vertalen naar het Engels. En het allerbelangrijkste is om een boek te kiezen wat je héél erg leuk vindt! Heel veel succes! Groetjes, Arja
Door: esma
Geplaatst op: 2014-11-05 17:56:08
bedankt voor de tips het gaat me echt wel lukken om een boekbespreking te houden
Door: raoul
Geplaatst op: 2014-11-04 19:47:29
dit is de beste site
Door: raoul
Geplaatst op: 2014-11-04 19:45:51
Reactie
Door: een lief meisje
Geplaatst op: 2014-11-04 19:45:35
hoi ik van boekbesprekingen. daarom moet ik het ook doen. en niet dat iedereen mij uit-. ik ben wel een beetje voor de bespreking. als ik geen voldoende krijg ga ik . en dan worden de juf en mijn ouders daarom vondt ik dit tips. nu ben ik helemaal voor mijn boekbespreking. PS: smileys. de gaat mij echt een cijfer geven. groetjes een . stemming: SMILEY TIPS: = hou = goed = uitlacht = bang = huilen = boos - toppie - klaar = lollige = juf/meester = lief = meisje = opgelucht = onzeker die onderste: heb ik niet gebruikt
Onze reactie:
Hallo lief meisje, Hoop dat je boekbespreking goed is gegaan. Bedankt voor de smiley tips! Groetjes
Door: tracy
Geplaatst op: 2014-11-04 15:04:51
Door jullie heb ik een 18/20 dank jullie wel jullie hebben mij gehulpen bedankt
Onze reactie:
Hoi Tracy, Goed gedaan! Gefeliciteerd. Groetjes
Door: Queeney
Geplaatst op: 2014-11-03 20:54:38
bedankt
Door: khadija
Geplaatst op: 2014-11-02 23:51:02
hoi ik
Door: norah
Geplaatst op: 2014-10-30 20:54:53
euhm zou je me misschien meer info willen geven ik wil graag een perfecte boekbespreking.... en geen foutjes dus (vaalangst ) zet graag er een reactie achter!
Onze reactie:
Beste Norah, Jij legt de lat erg hoog voor jezelf als je echt een perfecte boekbespreking wil, maar goed dat kun je natuurlijk wel proberen te realiseren. Moet je een mondelinge boekbespreking doen of schriftelijk? Als het mondeling is, probeer dan in ieder geval rustig te praten. Laat het omslag (de kaft) van het boek en vertel daar wat over. Neem eventueel andere delen uit de serie mee als die er zijn. Vertel iets over de schrijver en over de tekenaar en misschien ook over de uitgeverij. Daarnaast vertel je natuurlijk over het boek, waarom je het hebt gekozen en alle andere zaken die je daarover wil vertellen. Als je het schriftelijk in moet leveren dan kun je het omslag proberen na te tekenen of een tekening maken van iets dat in het boek gebeurt om bij de boekbespreking te doen. Vertel duidelijk waar het verhaal over gaat, waarom je het boek hebt gekozen en misschien kun je citaten vinden van wat anderen over het boek hebben gezegd. Op deze site staan ook recensies bij verschillende boeken. In ieder geval heel veel succes met je boekbespreking. Groetjes, Arja
Door: jaap
Geplaatst op: 2014-10-30 15:53:18
goeie tips zonder dit was het niet gelukt
Door: maxim van esch
Geplaatst op: 2014-10-30 10:59:38
dankje het is een goede bescrijving en ik denk dat ik goede punten zal hebben
Door: Privé
Geplaatst op: 2014-10-29 13:02:15
Dankje het heeft echt geholpen ik heb nu een 10!
Door: brithnayy
Geplaatst op: 2014-10-28 18:37:23
heel erg bedankt voor jullie hulp dankzij jullie heb ik nu een dikke dikke 9 !!! ik hoop dat het zo door gaat !! veel liefs brithnayy
Door: Jenny
Geplaatst op: 2014-10-24 12:16:29
Heel erg bedankt!!! Het is me gelukt om een goeie boekbespreking te houden. Dankzij jullie super tips! maar ik was wel heeeeel zenuwachtig groetjes Jenny
Door: lol
Geplaatst op: 2014-10-23 17:38:36
Superr leuk jullie tips heeft mij superr hard geholpen!!!!!
Door: ik
Geplaatst op: 2014-10-16 10:19:45
ik vind het wel goed dat jullie het op internet zetten want ik heb nu een boekbespreking en ik gebruik jullie tips
Door: lois
Geplaatst op: 2014-10-14 07:28:58
is erg goedrt:
Door: julia
Geplaatst op: 2014-10-13 20:33:25
dank je wel voor deze goed site ik weet nu precies wat ik moet doen.
Door: Demi
Geplaatst op: 2014-10-01 14:39:42
Leuk
Door: lola
Geplaatst op: 2014-09-27 18:17:12
supergoed!! het is mij gelukt om een goede boekbespreking te maken!
Onze reactie:
Goed, zeg! Fijn dat het gelukt is.
Door: angel
Geplaatst op: 2014-09-27 15:50:53
fantastie ik denk dat ik een cijfer krijg als mij leraar vraagt van waar ik tips heb gehaald dan zeg ik dat het van jullie is toppie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Onze reactie:
Dankjewel!
Door: Jordy
Geplaatst op: 2014-09-04 16:32:53
info over het boek het geheim van de dieventekens stuur een boekbespreking PowerPoint door zo zie ik hoe het er ong. uit komt te zien
Onze reactie:
Beste Jordy, Helaas kunnen we niet aan deze vraag voldoen. Wij maken de boeken en de boekbespreking moet je toch echt zelf maken. Dit boek is verschenen bij uitgeverij Leopold. Groetjes, Arja
Door: Tina
Geplaatst op: 2014-08-11 21:55:27
Bedank voor je hulp goed bedacht ik ben echt nerveus bij me boekenbeurt 1 dag later yesss!!! Heb een goed tanks!!
Door: jolanda
Geplaatst op: 2014-06-15 09:03:30
ik vond het intersant ik moet nog 1 doen dus en die is maandag en ik moet zeggen het is goed wat jullie hebben geschreven over boekbespreking.
Door: pita fresh
Geplaatst op: 2014-06-04 17:59:00
ik vind het goed uitgelegd rus im vind het good en ik vin het goed en dus goed en goed en eugoed ik weet niet wat ik moet zeggen
Door: PonyLovertje
Geplaatst op: 2014-06-01 11:04:34
oke bedankt , ik heb mijn bb op 5 juni 2014 ik doe het over volbloed de eerste race , als ik het niet vergeet zeg ik wat voor cijver ik heb
Onze reactie:
Hallo, veel succes met je boekbespreking! We zijn benieuwd naar je cijfer. Groetjes
Door: Jette
Geplaatst op: 2014-05-27 07:44:10
Reactie omg ik heb vandaag m\'n boekbespreking over het boek voor jou 10 anderen!!. Ik ben zo nerveus!!
Onze reactie:
Hallo Jette, Heel veel succes. Probeer niet al te nerveus te zijn. Laat je nog weten hoe het is gegaan?
Door: Agatha Brewster
Geplaatst op: 2014-05-20 16:44:34
heel goed!ik was de enige van de klas die zo een uitgebreide boekbespreking heeft gehad! eind cijfer:9.3
Onze reactie:
Beste Agatha. Gefeliciteerd met je 9.3!
Door: Julie
Geplaatst op: 2014-05-17 21:23:22
Ik vond het hele fijne tips.Ik heb er veel aan gehad om mijn boekbespreking te maken ik moet hem maandag opvoeren.Mijn eerste boekbespreking op de middelbare school , ik vind het wel een beetje spannend hoor maar met deze tips zal het helemaal goedkomen ik laat nog wel weten wel cijfer ik heb. groetjes,Julie
Onze reactie:
Beste Julie, Heel veel succes! Groetjes Arja
Door: ties
Geplaatst op: 2014-05-10 12:43:16
GE-WE-EL-DIG !? #veelinfo
Door: Daniel
Geplaatst op: 2014-05-03 14:57:40
EEN WOORD .... SUPERRR ik heb een 10 dankzij jullie zo blij!!!! thanks man: heart
Onze reactie:
Beste Daniel, Gefeliciteerd met je 10!
Door: selena
Geplaatst op: 2014-05-02 13:54:35
super bedankt voor de tips
Door: giulia
Geplaatst op: 2014-04-26 13:17:57
Reactie
Door: Tom
Geplaatst op: 2014-04-24 19:46:15
Bedankt voor deze goede tips! Ik heb namelijk een 9,5 gehaald dit is een topsite om is te zien hoe je een boekbespreking maakt. Ik ben er goed mee vooruit gekomen! Bedankt, Tom
Door: juracey
Geplaatst op: 2014-04-22 23:04:26
jullie zijn geweldig met jullie fantastische tips echt great! ik heb een 9 ik ben er blij mij dankzij jullie hebben jullie ook tips voor werkstuks? afz:juracey
Door: lourdes
Geplaatst op: 2014-04-12 21:03:12
dankjewel ik ga het zeker allemaal proberen maar ik heb nog 1 vraagje ik vergeet mijn tekst altijd hebben jullie een truckje om die te onthouden? groetjes lourdes
Onze reactie:
Hallo Lourdes, Een truc weet ik niet echt. Oefen goed voor je boekbespreking. Je kunt eerst zelf oefenen in je kamer, en misschien heb je wel een huisdier dat wil luisteren. Daarna vragen of er iemand in je gezin wil luisteren. Soms is het handig om kaartjes te maken waar je steekwoorden op zet. Die kun je dan gebruiken als hulp om af en toe een blik op te werpen. Veel succes!
Door: louise
Geplaatst op: 2014-03-26 18:38:12
dankjewel maar mag er nog iets meer informatie staan maar ik heb mijn punten terug gekregen en ik heb een 9 op 10 dankjewel groetjes louise
Onze reactie:
Hallo Louise, Een 9 is echt goed, zeg! Gefeliciteerd. Kun je aangeven welke informatie je nog mist? Dan kunnen we hier kijken of we dat nog kunnen toevoegen. Groetjes, Arja
Door: flappy
Geplaatst op: 2014-03-25 20:43:20
hey ik bezocht deze site om een goed einde voor mijn boekbespreking te vinden, stond niet echt een voobeeld op. Flapppy Fapster De Grote Fappy
Onze reactie:
Beste Flappy, Misschien is het een idee om je boekbespreking te eindigen met een aanbeveling waarom anderen het boek zouden moeten lezen? Groetjes, Arja
Door: Lola
Geplaatst op: 2014-03-24 20:26:59
Ik vind deze site heel slecht. Jullie geven alleen boeken over kleine kinderen. Ik zit in groep acht en deze boeken zijn heel stom. Maar er zijn meer slechte sites op het internet. deze is er dus eentje van. Nogmaals slechte site. Maar er zijn natuurlijk meer sites op het internet. E nu probeer ik een goeie te vinden. hartelijke groeten, Lola
Onze reactie:
Beste Lola, Wat jammer dat je zo een negatieve mening over de site hebt, maar dat mag natuurlijk wel. Ik ben het alleen niet eens dat er alleen maar boeken voor jonge kinderen op deze site staan. Je kunt bij de titels kijken naar boeken voor 12 jaar en ouder, 13 jaar en ouder, en bijvoorbeeld Young Adult voor nog oudere lezers. Daarnaast staan er boeken op deze site die ook geschikt zijn voor volwassenen. Neem bijvoorbeeld het boek 'De jongen die tien concentratiekampen overleefde' en 'Vogel'. Genoeg keuze lijkt me voor veel verschillende leeftijden. Groetjes, Arja
Door: Reneetje
Geplaatst op: 2014-03-23 20:28:36
THNX!!!!!!!!!!!!!!
Door: lotte
Geplaatst op: 2014-03-22 18:01:17
Hallo ik snap er geen bal van ik doe het wel zelf stoeme site
Onze reactie:
Hallo Lotte, Wat vervelend dat het niet duidelijk voor je is. Kan ik misschien op een andere manier nog helpen? Groeten
Door: lotte
Geplaatst op: 2014-03-22 17:47:18
bedankt echt waar I YOU
Door: Deskundige(boekbespreking)
Geplaatst op: 2014-03-21 19:45:46
Je moet veel beter informaties hebben in ben een deskundige en ik vind dit niet kunnen.
Onze reactie:
Beste Deskundige(boekbespreking), Bedankt voor je reactie. Kun je aangeven wat je nog mist op de site? Dan kan ik het aan gaan passen. Alvast bedankt. Groeten.
Door: Roos
Geplaatst op: 2014-03-19 08:59:35
Hallo, Ik doe mijn boekbespreking over een boek van de schrijfster Fiet van Leersum. Van de Kaatje Kakel serie. We kunnen niets vinden over deze schrijfster op internet. Het is een wat oudere serie want mijn moeder las ze 35 jaar geleden al. Maar het is nog steeds erg leuk. Het enige wat we vonden is dat ze ook Tanja schrijft een liedje heeft geschreven. Kunnen jullie mij helpen? groetjes, Roos
Onze reactie:
Hallo Roos, Helaas heb ik ook geen informatie over de schrijfster kunnen vinden. Wel heb ik bekeken welke andere titels ze allemaal heeft geschreven. Ik kwam tot deze lijst: Kaatje Kakel kaatje Kakel en de bloemetjes Kaatje Kakel viert carnaval Kaatje Kakel weet wat leuks Kaatje Kakel naar een oud kasteel Kaatje Kakel naar Zeedorp Wie doet er mee met Kaatje Kakel? Tanja schrijft een liedhe (die had jij ook al) Misschien kun je in je boekbespreking zeggen dat je niets hebt gevonden over de schrijfster en dat je daarom iets vertelt over de geschiedenis van de uitgeverij. Die kun je hier online vinden en kluitman bestaat dit jaar 150 jaar dus dat is best bijzonder. Succes met je boekbespreking. Groetjes, Arja
Door: kipetje
Geplaatst op: 2014-03-16 14:29:35
cool man en bedankt voor de tips ben zenuwachtig
Door: alisha
Geplaatst op: 2014-03-16 12:14:36
ik weet niet welke boek ik moet kiezen
Onze reactie:
Hi alisha, Het is handig om een boek te kiezen dat je met plezier hebt gelezen. Dan kun je er enthousiast over vertellen. Als je een boek van Kluitman kiest, dan kun je op deze site ook iets lezen over de geschiedenis van de uitgeverij. Succes!
Door: MArleen
Geplaatst op: 2014-03-14 21:15:23
hoi, Bedankt voor de tips. Hebben jullie missvchien ook tips hoe een powerpoint er uit moet zien of zoiets verder alles goed hoor Ik heb mijn spreekbeurt op 7 april en kreeg pas gister te horen maar ja... x Marleen
Onze reactie:
Hi Marleen, Gebruik voor een powerpoint presentatie veel tekeningen en illustraties. Je kunt bij de geschiedenis van Kluitman kijken naar plaatjes en als je kiest voor een boek uit een serie, kun je ook de omslagen (de voorkanten) van de andere delen laten zien. Veel succes.
Door: Emmy
Geplaatst op: 2014-03-13 19:43:06
deze tips hebben me goed geholpen
Door: faiza
Geplaatst op: 2014-03-13 10:29:29
thx nu heb ik veel tips ik hoop dat ik nu een 10 krijg
Door: Ezra
Geplaatst op: 2014-03-12 17:11:54
Lolz!
Door: Shayanth
Geplaatst op: 2014-03-09 21:21:11
Jullie tips werken echt ik heb een 9/10 gehaald Bedankt !!!!
Onze reactie:
Goed gedaan Shayanth! Gefeliciteerd
Door: laura
Geplaatst op: 2014-03-06 16:23:09
ik heb maandag 10 maar 2014 een boekbespreking en ik ben altijd zenuwachtig als ik vooraan moet te komen staan en moet je dan naar de kinderen kijken of naar de leeraar , en nog een vraagje moet je de voorpagina\'s laten zien mijn boek heeft 3 voorpagina\'s ??? hoe kun je het best laten zien dat je niet zenuwachtig bent want als ik voraan sta beging ik te bibberen
Onze reactie:
Hoi Laura, We zijn allemaal wel eens zenuwachtig als we iets moeten doen. Helaas heef tde een daar meer last van dan de ander. Probeer je goed voor te bereiden. Volgens mij zal je juf of meester je wel helpen met hoeveel pagina's je kunt laten zien. Heel veel succes!
Door: Milou
Geplaatst op: 2014-03-05 16:02:20
Ik hou het over Ezzie\'s Wereld, en ik vroeg me af of jullie misschien ook tips hebben over welke onderwerpen ik het kan hebben, want ik vind het niet heel erg duidelijk wat hier op deze pagina staat...
Onze reactie:
Hallo Milou, Bedenk goed waar het verhaal over gaat en gebruik dan een onderwerp dat in het verhaal voorkomt. Het boek Ezzie's wereld ken ik zelf niet maar zou je het bijvoorbeeld doen over "Floortje. Actie voor dieren", dan kun je iets vertellen over een dierenasiel of een dierenopvang. Veel succes met je boekbespreking.
Door: Cristina
Geplaatst op: 2014-03-04 18:23:17
hoi,bedankt voor de tips KluitMan! Maar ik heb nog een vraagje: Hoe wordt je niet zenuwachtig ? want wij moeten onze boekbespreking voor de klas doen,En......denken dat iedereen in hun onderbroek zit helpt niet bij mij..Bedankt voor de tips! Maar kun je mijn vraagje beantwoorden ? groetjes Cristina
Onze reactie:
Hi Christina, Niet zenuwachtig worden is altijd moeilijk. Sommige mensen hebben daar helaas meer last van de anderen. Het beste kun je het héél goed voorbereiden. Dan weet je alvast zeker dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Ik zou ook niet gaan bedenken dat iedereen in zijn onderbroek zit! Kijk eventueel naar een paar goede vriendinnen. Die kunnen je misschien vertrouwen geven. Heel veel succes!
Door: Milou
Geplaatst op: 2014-03-02 17:30:51
Hoi, ik heb mijn boekbespreking op 18 maart 2014 kunnen jullie misschien wat tips geven?
Onze reactie:
Hallo Milou, Welke tips mis je nog na het lezen van alles op deze pagina?
Door: leona
Geplaatst op: 2014-02-28 18:59:06
dit helpt me egt
Door: kimme
Geplaatst op: 2014-02-25 13:57:17
ik heb mijn spreekbeurt oevr een paar dagen alleen ik vind het erg moeilijk wat jullie allemaal hebben geschreven, er staan moeilijke woorden in en sommige stukken zijjn onduidelijk . maar het zijn wel goeie tips kimme
Onze reactie:
Beste Kimme, Misschien kun je aan iemand vragen om het samen met je te lezen zodat ze de moeilijke woorden aan je kunnen uitleggen. Ik hoop dat je spreekbeurt een succes wordt. Over welk boek ga je het doen?
Door: amber
Geplaatst op: 2014-02-22 16:44:26
hallo !! ik hoop dat mijn boekbespreking zal lukken !! maar met de info dat ik van jullie heb gekregen zal dat wel goed verlopen !!
Onze reactie:
Hoi Amber, Wat leuk dat de info die je van ons hebt gekregen zo goed helpt! jouw boekbespreking zal vast een succes worden.
Door: Daisy quadackers
Geplaatst op: 2014-02-16 14:44:41
Ik vond het zo fijn die tips heb een zeer ruime boekbespreking en hoef er niks meer aan te te voegen bedankt
Onze reactie:
Hoi Daisy, Hopelijk krijg je een goede beoordeling voor je boekbespreking.
Door: inge
Geplaatst op: 2014-02-11 18:56:19
ik snap er niks van
Onze reactie:
Hi Inge, Wat vervelend dat het niet duidelijk is. Kunnen we iets doen om je verder te helpen?
Door: lotje
Geplaatst op: 2014-02-11 17:36:55
Reactie super slecht
Onze reactie:
Hallo Lotje, Zou je ons kunnen vertellen wat je zo slecht vindt? Dan kunnen we proberen om het aan te passen.
Door: floor
Geplaatst op: 2014-02-10 18:24:01
goede uitleg !
Door: Bla
Geplaatst op: 2014-02-02 11:53:55
ik wil iets extra voor mijn boek bespreking alsjeblieft help mij mijn boek heet het leven ven een loser deel 1 vriendelijke groet, Bla
Onze reactie:
Beste Bla, Dit boek wordt niet door ons uitgegeven. De algemene richtlijnen waar we het hierboven over hebben kun je natuurlijk wel gebruiken voor je boekbespreking. Succes!
Door: lisa
Geplaatst op: 2014-01-31 17:23:09
echt tof ! mijn moeder heeft de computer gereset en ik was alles kwijt en ik had hem over 4 dagen! ik had door jullie een zeer goed het beste dus een tien! bedankt
Onze reactie:
Hi Lisa, Gefeliciteerd. Echt goed, zeg!
Door: yeliz umer
Geplaatst op: 2014-01-27 20:54:12
echt cool en geeft me echt geholpen met mijn boekbespreking eerst wist ik niet wat ik moest doen maar na als deze uitleg wist ik alles en ik haalde in totaal 8/10! knap hé!
Onze reactie:
Hi Yeliz, Goed gedaan, zeg! 8/10 is super.
Door: majda01
Geplaatst op: 2014-01-24 18:32:27
dit zijn echt goei je tips als ik een 10 of 9 ik ga het opsturen Gr.majda
Onze reactie:
Hi Majda01, Succes! Laat je ons weten hoe het is gegaan?
Door: Nikita
Geplaatst op: 2014-01-22 15:07:57
Hoi Kluitman, Ik doe mijn boekbespreking over Fly Away Home. Dat gaat over een een meisje dat ganzenbaby´s moet opvoeden. Jammer genoeg is het niet van uitgeverij kluitman en is er geen info over het boek op deze site te vinden. Maar wij moeten op school verplichte kopjes behandelen. Ik heb een brief mee naar huis gekregen met wat erin moet staan. Maar ik heb hem per ongelijk weggegooit. Gelukkig is hier nog informatie... Heel erg bedankt!
Onze reactie:
Hallo Nikita, Wat fijn dat je hier nog informatie kunt vinden voor je boekbespreking. Heel veel succes!
Door: Jan
Geplaatst op: 2014-01-17 08:51:35
Hallo, ik wilde iets over de schrijver Gerard van Gemert vinden maar er is geen informatie over hem?? jammer!!!
Onze reactie:
Hallo Jan, We hebben inderdaad geen informatie over Gerard van Gemert op de site staan. Kijk eens op http://www.gerardvangemert.nl/. Daar kun je van alles over hem vinden.
Door: jonier
Geplaatst op: 2014-01-10 14:45:50
heey dankje voor de tips maar wat zijn de beste hoofdstukken voor een boekbespreking
Onze reactie:
Hallo Jonier, Voor een boekbespreking zijn alle hoofdstukken belangrijk. Als je iets wil voorlezen voor de klas dan kun je een lekker spannend hoofdstuk uitkiezen!
Door: jeyda
Geplaatst op: 2014-01-07 17:03:38
goeie site ik had heel veel moeite omdat ik het was vergeten en ik had er een paar alvast geschreven en ik was er ook heeeelll veel vergeten dus ben ik voor de zekerheid gaan opzoeken heel erg bedankt
Door: Rozemarijn
Geplaatst op: 2014-01-07 15:28:06
haajjj ik heb een boekbespreking over het leven van een loser maar ik vind geen ja ik bedoel informati!! o en ik zit pas in groep 6
Door: Merel
Geplaatst op: 2014-01-05 18:25:05
Heel erg bedankt voor de informatie. Ik had er namelijk nog wat moeite mee, maar door deze website gaat het heel goed! Maar waarom moet je (volgens jullie) kijken of er geen typefouten in zitten, want je moet het toch gewoon uit jezelf vertellen? Groetjes van Merel.
Onze reactie:
Hallo Merel, je hebt gelijk dat als je het moet vertellen, dat het dan niet uitmaakt of er spelfouten in staan. Maar als je het als een geschreven opdracht maakt dan moet je natuurlijk wel zorgen dat het allemaal correct geschreven is.
Door: gerco
Geplaatst op: 2014-01-04 13:55:58
ghallo ik doe mijn boekenbeurt over koen kampioen op tv en wil aan het eind een soort van vragen lijste maken voor mijn klasgenoten heeft u evt wat voor mij om uit te delen als prijsje bv of iets anders als aandenken aan mijn boeken beurt gr gerco van nieuwamerongen
Onze reactie:
Hallo Gerco, Wat leuk dat je het over Koen Kampioen gaat op tv gaat doen. We hebben wel iets dat we op kunnen sturen. Kun je je adresgegevens mailen naar internet@kluitman.nl? Vermeld daar dan wel bij om welk boek het gaat. Succes met je boekenbeurt.
Door: Jazzy
Geplaatst op: 2013-12-24 19:32:49
Ik ga het doen over Secrets, Lies and locker 62. Maar dan in het nederlands Dus Geheimen leugens en kluisje 62
Onze reactie:
Succes!
Door: Arnout van Veldhuizen
Geplaatst op: 2013-11-29 08:13:51
hartelijk bedankt voor de info zo gaat het helemaal goedkomen alleen ik snap nog niet helemaal wat een Genre nou is arnout
Onze reactie:
Hallo Arnout, Met genre wordt bijvoorbeeld een categorie bedoeld. Boeken die in een zelfde categorie passen en op elkaar lijken passen in hetzelfde genre.
Door: ibtissame
Geplaatst op: 2013-11-20 16:32:20
Wauww mooie site, ik snapde eerst niet hoe is het moest doen maar ik heb een perfecte boekbespreking RESPECT!!!
Door: Nienke Veen
Geplaatst op: 2013-11-13 14:21:23
Hallo, Ik ga mijn boekbespreking doen over Geheime briefjes het nieuwe meisje. Hebben jullie ook leuke dingetjes die ik na mijn boekbespreking aan de kindjes van mijn klas en voor de juf kan geven. Ik hoop het wel. Groetjes van Nienke
Onze reactie:
Hi Nienke, Wat leuk dat je je boekbespreking gaat doen over Geheime briefjes. We hebben wel wat leuke dingen die je kunt uitdelen. Kun je je adresgegevens mailen naar internet@kluitman.nl? Dan kunnen we het voor je regelen. Veel succes en laat je ons weten hoe het is gegaan?
Door: amélie de kock
Geplaatst op: 2013-11-11 09:53:35
dankje ik weet nu precies hoe ik het moet doen!!! nogmaals bedankt! xxx
Door: dijomi
Geplaatst op: 2013-11-06 12:49:17
dankje wel voor de informatie
Door: manon
Geplaatst op: 2013-10-31 19:45:11
dankje wel meneer ik heb een goed gekregen heel erg bedankt.
Door: audrey
Geplaatst op: 2013-10-27 21:55:30
wow bedank door jullie website heb ik een 10 gehaald I YOU
Onze reactie:
Bedankt. Ik weet zeker dat dat ook door je eigen inzet komt!
Door: poeperd
Geplaatst op: 2013-10-27 17:21:05
stommen site kreeg een matig
Onze reactie:
Wat jammer dat je een matig kreeg. Wat miste je op de site waardoor het niet was gelukt?
Door: Daphne
Geplaatst op: 2013-10-27 10:14:54
Echt Top uitgelegd:-, heb er veel aan gehad! bedankt groetjes Daphne
Door: pyss
Geplaatst op: 2013-10-24 13:27:46
heb er veel aan gehad
Door: sanne
Geplaatst op: 2013-10-16 12:05:44
bedankt dat jullie me geholpen hebben nu snap ik het helemaal:- maar het lukt wel denk iki
Door: Anna
Geplaatst op: 2013-10-06 18:21:12
Heel leuk! bedankt gr Anna
Door: marith
Geplaatst op: 2013-10-01 20:44:30
i love floortje bellefleur het boek
Door: Leukerdd,
Geplaatst op: 2013-09-25 15:38:10
Thnxx heb er veel aan gehadd,