• bas en brit. alles is zoek
  • Heksje Lilly. Piraten, ahoy! DYSLEXIE
  • Gouden Paarden. Het vuur van Bajka
  • Kinderatlas van Nederland
  • Mainstreet. The story so far
  • James Blond
  • Manege de Zonnehoeve
  • Kaya Crime
  • Ik hartje lezen
  • Manege Appelbloesem

KidsPower

Kinderen kunnen om allerlei redenen tijdelijk uit balans zijn. De serie KidsPower is er voor ouders, leerkrachten, therapeuten en verder iedereen die kinderen wil helpen als ze dreigen vast te lopen. De verhalen in de serie zijn geschreven met fantasie, humor en op een manier die kinderen pakt. Aan de verhalen zijn vragen en tips toegevoegd, zodat een kind op een speelse, actieve wijze geholpen wordt om met zijn of haar probleem om te gaan.

Daarmee komt een kind een stap verder!

Per 1-1-2015 is het bijzondere project KidsPowerBoks van Irene Heim van start gegaan. Bekijk de filmpjes op www.facebook.com/kidspower en geef een KidsPowerBoks aan iemand die je kent!

 

Irene HeimOver de auteur

Irene Heim is sinds 2005 fulltime werkzaam als integratief kindertherapeute. Tijdens haar werk maakt ze veel gebruik van de powerverhalen die ze schrijft. Deze verhalen geven de kinderen zelfvertrouwen en inzicht in hun eigen mogelijkheden en capaciteiten, want ieder kind heeft de power in zich!

ireneheim.nl
Kidspower Bang voor fouten Irene Heim

Bang voor fouten is er voor kinderen met faalangst.

Evert de Vos ( hoofdredacteur van J/M voor ouders ) over ‘Bang voor fouten’:"Je kunt je kind ontzettend helpen als je hem leert met prestatiestress om te gaan. Daarvoor zijn bij het overgrote deel van alle kinderen geen dure trainingen noodzakelijk. Een paar trucs, verpakt in de verhaaltjes in dit boekje, zijn meestal al genoeg.”Kidspower. Wordt je nog beter Irene HeimWord je nog beter? is er voor kinderen die te maken hebben met een zieke vader of moeder.
Nel Kleverlaan, psycholoog gespecialiseerd in kinderen en kanker over ‘Word je nog beter’:
"Een fijn boekje dat je kan helpen als je papa of mama kanker heeft”Kidspower. Ik verveel me Irene HeimIk verveel me! is er voor kinderen die zich (te) snel vervelen.
Nancy Berendsen (hoofdredactrice van ‘Ouders van Nu’ en ‘Groter groeien’) over ‘ Ik verveel me’:” Met deze verhalen schets je voor kinderen niet alleen een heel herkenbare situatie, maar zul je zien dat ze staan te trappelen om aan de slag te mogen gaan met alle ideeën uit dit boekje. Bovendien zitten er ook nog eens hele leuke vragen bij om samen met je kinderen te kletsen over hun ervaringen en gevoelens. Vervelen was nog nooit zó leuk!”Kidspower. Allemaal snoep Irene HeimAllemaal snoep is er voor kinderen bij wie eten een te grote rol in het leven speelt.
Monique L’Hoir ( specialiste bij TNO op het gebied kinderen met overgewicht ) over ‘Allemaal snoep’:'Dit boek is een geweldige aanwinst voor de aanpak van een groot probleem!Kidspower Druk in mijn hoofd Irene HeimDruk in mijn hoofd is er voor kinderen met ADHD of een andere concentratiestoornis.
Derk Mulder (Directeur GGZ-groep Eindhoven ( specialisatie ADHD ):"Dit boekje is een leuke en zinvolle aanvulling op de behandeling van kinderen met ADHD en concentratieproblematiek.”Kidspower Ik ben boos Irene HeimIk ben boos is er voor kinderen die (te) snel boos worden.
Yolande de Best ( Hoofdredacteur Balans Magazine) over ‘Ik ben boos’:"Dit is een boekje waar kinderen die wat al te snel boos zijn en hun ouders blij van worden. En alleen dat al is een reden om het lekker samen te lezen.”Kidspower Twee huizen Irene HeimTwee huizen - Met deze verhalen schets je voor kinderen niet alleen een heel herkenbare situatie, maar zul je zien dat ze staan te trappelen om aan de slag te mogen gaan met alle ideeën uit dit boekje. Bovendien zitten er ook nog eens hele leuke vragen bij om samen met je kinderen te kletsen over hun ervaringen en gevoelens.Kidspower Pesten Irene HeimPesten is er voor kinderen en hun ouders die met pestgedrag te maken hebben. Aan de hand van voorbeelden en verhalen weet Irene Heim pesten bespreekbaar te maken en biedt ze handvatten om hiermee om te gaan.

 


Klik op een smiley om hem toe te voegen.Reacties

Door: blauw
Geplaatst op: 2014-09-04 13:33:31
7