Libris Bol.com Bruna Bestel dit boek!

Super Jan DYSLEXIE

Grappig en fantasierijk kinderboek over een jonge superheld

Speciale uitgave in het Lettertype Dyslexie van de superleuke serie over de avonturen van Jan, die graag een superheld wil zijn.
Jan wordt vaak gepest door een paar kinderen van school. Maar als hij een vallende ster ziet, doet hij een wens. En dan verandert alles! Jan krijgt superkracht. Er is wel één nadeel: hij kan die kracht alleen gebruiken om anderen te helpen en niet voor zichzelf.

Jan spaart alles van Superman.
Hij heeft zelfs een Supermanpak.
De avond voor zijn achtste verjaardag doet hij een wens: hij wil net zo sterk en dapper zijn als Superman.
De volgende dag blaast hij de kaarsjes op de taart uit. Tot zijn schrik blaast hij alle spullen in de kamer omver.
Is zijn wens soms uitgekomen?
Jan merkt dat hij net zo sterk en dapper kan zijn als Superman, maar alleen als iemand in nood is.
Anders lukt het niet.
Kan hij het nu eindelijk opnemen tegen de drie grootste perstkoppen van de school: Brute Bartolomeus Lont, Gluiperige Gerrit Grijp en Lelijke Lucie Lijm?

Super Jan is een echte held!

Fantasierijk boek van de bekende auteur en illustrator Harmen van Straaten, die ook het Kinderboekenweekgeschenk van 2013 schrijft over Super Jan!

‘Het ongelooflijk leuke verhaal over Super Jan lees je achter elkaar uit. Harmen van Straaten heeft ook zelf de illustraties bij dit boek gemaakt. Het hele verhaal en de afbeeldingen hebben veel weg van de boeken van Roald Dahl. Het is zo fantasievol, grappig en bijzonder.’ – Leestafel

De boeken in het Lettertype Dyslexie zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse scholen en boekhandels. De eerste herdrukken zijn al besteld en de lovende reacties blijven binnenkomen. We zijn druk bezig de titellijst nog veel langer te maken. Want als kinderen met dyslexie eenmaal zo’n boek hebben gelezen, willen ze meer!

Kinderen met dyslexie zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Christian Boer is grafisch vormgever en heeft een nieuw lettertype ontwikkeld waarbij de letters minder op elkaar lijken en dus minder makkelijk gedraaid, gespiegeld of verwisseld worden. Dit resulteert in minder leesfouten, minder moeite met lezen en dus meer plezier in lezen voor kinderen met dyslexie!

12.50
  • Reacties
  • Serie